Tököl Kupa Nemzetközi Kick-Box Verseny

droszler | 2017. október 08 17:36:56 | sport |

JULIUS K9 XXI. TÖKÖL KUPA NEMZETKÖZI KICK-BOX VERSENY

 

2017.október 7-én rendezték meg a 21. Tököl Kupát pointfighting, light-contact és kick-light szabályrendszerben. A  versenyre Lengyelország, Ukrajna, Szlovákia, Szlovénia és  Magyarország nevezett.

Ez a verseny nagyon jó felkészülést biztosított az egy hónap múlva Magyarországon megrendezésre kerülő világbajnokságra. A sportág történetében most először kerül sor mind a hét szabályrendszer egy időben, egy helyszínen való lebonyolítására. Ez óriási feladat! Én úgy gondolom, hogy nem véletlenül bízták ezt a  feladatot Magyarországra. A magyarok már többször bizonyították a nagy feladatokat is  zökkenőmentesen tudják megoldani..

          A Castrum Sec-Dinamica Se Körmend, három versenyzővel és szurkoló csapattársaival érkezett Szigetszentmiklósra.

Először Nagy Dávid -42kg, kadett 2, light-contact szabályrendszerben lépett tatamira. Az első ellenfele Julian Grabos, egy technikás jól képzett lengyel versenyző volt, nagyon kemény csatát vívtak, beillett volna döntő küzdelemnek is. Végig az ellenfél vezetett, szerencsére Dávid nagyon jól hajrázott és szinte az utolsó másodpercekben megfordította az állást. Így pontozással nyert. A döntőben Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia versenyzőjével, Bagi Nimróddal vívta meg küzdelmét, magabiztosan nyert és vehette át a megérdemelt aranyérmét.

Hegedűs Marcell felnőtt -74kg kick light- contactban versenyzett, szerencsétlenségére a verseny talán legtechnikásabb versenyzőjével került össze, Pavel Zamyatin ukrán harcos magabiztosan győzte le versenyzőnket. Marcell így nem folytathatta a további küzdelmeket.

Pallósi Balázs junior -79kg kick-light-ban  mérette meg magát. Az első ellenfele Schaffer Gábor volt, akit egyhangú pontozással vert. A döntőben Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia versenyzője Szabó-Tóth Dávid várta. Levetkőzve korábbi hibáit és még esélyt sem adott ellenfelének. Megérdemelten állhatott fel a dobogó felső fokára.

A következő verseny Prágában lesz, ahol Nagy Dávid és Pallósi Balázs indul. Sajnos Hegedűs Marcell sérülése miatt csak szurkolóként utazik a helyszínre.

Andorka Imre








Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.