Plakát a XIV. Balassi-fesztiválhoz - Pályázat

droszler | 2017. október 09 10:27:37 | kultúra |

Plakát a XIV. Balassi-fesztiválhoz

Pályázat

 

A sok ezredéves régiségben gyökerező magyar közműveltség rajongóinak, az európai életérzés iránt vonzódó fiataloknak élménykínáló alkalma a Bálint napi Balassi-fesztivál. Az európai Balassi-folyamat kiindulópontja – a http://www.balassi.eu - pályázási lehetőséget nyit tehetséges plakáttervezőknek a XIV. Bálint napi Balassi-fesztiválhoz - az európai életérzés ünnepéhez - kapcsolódó plakát megtervezésére.

 

A fesztivál alcíme ez alkalommal: Balassi és a fegyverek.

"Az éles szablákban örvendeznek méltán, mert ők fejeket szednek" – adja meg a Bálint nap vitézlő hangulatát a költő.


A tőrök, a kopják, a szablyák poétájának felidézéséért a 2018. február 13-án és 14-én – kedden és szerdán - sorra kerülő zenés irodalmi esteken, az európai életérzés ünnepén azokat a Balassi-verseket célszerű megjeleníteni, amelyekben Balassi a fegyverek iránti szeretetét vallja meg mondanivalójának ábrázolásához.

XIV. Bálint napi Balassi-fesztiválhoz – az európai életérzés ünnepéhez – kapcsolódó rendezvény megszervezésével a páylázó a költő műveiből a fegyverekre utaló versrészleteket állítja az irodalombarátok érdeklődésének fénykörébe. Ehhez kell a világhálón megjeleníthető, nem túl nagy helyet foglaló plakátot tervezniük a művészeknek. Fölfényezhetik az érzést: "Téged hadnagyomnak örömmel kiáltsalak, / Vérrel festett szablyát, kit adsz ollyanoknak, kik zászlód alatt járnak...."

 

A pályaműnek tartalmaznia kell a következő szöveget:

 

Balassi és a fegyverek

 

A XIV. Bálint napi Balassi-fesztivál

 

Európa,  2018. február 13-14.

 

A XXII.. Balassi Bálint-emlékkard átadása

 

www. balassi .eu

 

 

Emellett föl kell tüntetni a következő városneveket:

Buda, Pest, Eger, Gödöllő, Székelyudvarhely, Sopron, Esztergom, Gyöngyös, Badacsonytomaj, Füle, Pórszombat, Szeged, Párkány, Kőszeg, Keszthely, Tata, Galyatető, Révkomárom, Liptóújvár, Kismarton, Győr

 

 

A pályaművet 2018. január 15-éig kell a balassikard@yahoo. com címre eljuttatni. A legjobbnak talált plakátot a www.balassi.euhonlap bemutatja a világhálón: az lesz a fesztivál hivatalos plakátja. Az alkotóval interjút készít a Présház Hírportál: www.preshaz.eu. Emellett a művész és családtagjai a díj alapítójától, Molnár Páltól, a Balassi Kard Művészeti Alapítvány elnökétől elektromos meghívóleveket kapnak a Bálint napi Balassi-fesztivál központi rendezvényére, a Balassi Bálint-emlékkard XXII. alkalommal történő átadására.

Figyelem, fontos kitétel. Ez a pályázat nem jár pénzmozgással. Az utazás és a Budapesten tartózkodás költségeit maga a pályázó viseli, ehhez támogatást nem kap; a rendezvényen – amelyen ez a pályázat nem kerül szóba – a közönség soraiban foglal helyet. A kardátadás után találkozhat kiemelkedő magyar irodalmárokkal, zeneművészekkel, alkotó értelmiségiekkel.


Az te nagy nevedben én is most, Istenem, kötöttem fel szablyámot, / Sok jó szerencséket várok csak tetőled, s vitézlő sok szép jókot...

 

 

Forrás:

 

https://preshaztarsasag.wixsite.com/preshaz/delvidek



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.