Szakmódszertani óvodapedagógusi képzés

droszler | 2017. október 10 18:26:37 | intézmények |

Szakmódszertani óvodapedagógusi képzés a Dr. Batthyányné Coreth Mária Óvoda és Bölcsőde
bartóki székhelyintézményében,
három napon keresztül

2017.október 4-6 között óvodánk a
Dr. Batthyányné Coreth Mária Óvoda és Bölcsőde
Bartóki székhelyintézménye

adott otthont az Efop 3.1.1. ”Kisgyermekkori Nevelés támogatása” elnevezésű kiemelt uniós projekt keretében megvalósuló országos képzésnek.



Az óvodák az elmúlt késő ősz folyamán (2016), pályázatot nyújthattak be képzési helyszín biztosítására, melyért nagy értékű eszközcsomagot ajánlott fel előzetesen, szerződésbe fektetve az Oktatási Hivatal (Bp.).
A képzések nyolc területen érhetők el egészen 2018.májusáig a következő területeken: így művészeti nevelés, mozgás, egyéni bánásmód elve, játék, különleges bánásmód, egészséges életmódra nevelés, tehetségsegítés, környezeti nevelés területeken, amely képzéseket tréner vezet.

Óvodánk a művészeti nevelés területének adott otthont, melyben elméleti, szakmódszertani, és hospitálási (csoportszobai gyermektevékenység megtekintési) lehetőség volt biztosítva a résztvevőknek. A hospitálás a Pipitér csoportban valósult meg, Kékesiné Holecz Marianna fejlesztő-óvodapedagógus vezetésével.
A résztvevők Vas megye területéről érkeztek (Kőszeg, Káld, Rábahidvég, Egyházasrádóc, Nádasd, Körmend), a képzés akkreditált, így 30 kreditpontot jelent a hét évenkénti kötelező továbbképzések rendszerében.

Budapestről az Oktatási Hivatalból, a projekt szakmai szakértője is részt vett az első két napon, mely számára is nagy örömet jelentett.
A vendégeket Vadász Mária Intézményvezető Asszony – a többcélú, összevont intézményrendszer vezetője -, Bessenyeiné Tóth Tünde az Oktatási Hivatal szakmai szakértője (Efop 3.1.1.), és Kőházyné Fasching Anikó Intézményvezető helyettes, a pályázat írója, a képzés trénere köszöntötte.

A kollégák visszajelzéseiből ítélve a három nap sok ismerettel, jó hangulattal és élményekkel telítve, barátságok szövődésével és egymás megbecsülésével zárult.
Büszkék vagyunk, hogy alkalmasnak ítélik meg óvodánkat képzési helyszín lebonyolításához.

Körmend, 2017. október 10.



Kőházyné Fasching Anikó
Intézményvezető helyettes








Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.