Önkéntes Területvédelmi Tartalékos rendszer

droszler | 2017. október 21 20:22:31 | közérdekü |

Tájékoztató munkáltatók számára

 
Tisztelt Munkáltató!
A Magyar Honvédség átalakítja és megújítja az önkéntes tartalékos rendszerét, amelynek új elemeként a helyi közösségekre építve hozta létre az önkéntes területvédelmi tartalékos azaz ÖTT szolgálati formát. A honvédelem ügye, azon belül az önkéntes tartalékos rendszer számít az Ön támogatására. Bízom benne, hogy munkavállalója a katonai kiképzés során olyan ismereteket szerez, amelyeket a civil munkahelyén is kamatoztatni képes, ezzel elismerést szerezve önmagának és Önnek, mint munkáltatónak a társadalomban.
A munkáltatót megillető kompenzációt az önkéntes tartalékos rendszerhez kapcsolódóan, a munkáltatót megillető támogatásokra vonatkozó szabályokról szóló 294/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet szabályozza. E rendelet értelmében a munkáltató önkéntes tartalékos munkavállalója tényleges katonai szolgálatteljesítése időtartamára, valamint az ezzel kapcsolatban kiadott pótszabadság időtartamára kompenzációra jogosult, melynek mértéke a Központi Statisztikai Hivatal által utoljára publikált féléves, vagy éves ágazati bruttó átlagkereseti adatok alapján számított napi összeg. A számításhoz a munkáltató statisztikai számjele szerinti nemzetgazdasági ágazat bruttó átlagkereseti adata kerül figyelembevételre.
A munkáltató a kompenzáció teljes összegére jogosult, ha a nyilatkozatában vállalja, hogy munkavállalója önkéntes tartalékos katonai szolgálatteljesítését a Magyar Honvédség által meghatározott időpontban biztosítja, és nem kezdeményezi a behívás átütemezését, a kompenzáció 50%-ára jogosult, ha a vállalt feltételeket nem vállalja, vagy nem teljesíti.
Részmunkaidőben foglalkoztatott önkéntes tartalékos munkavállaló után a munkáltatót a munkavállaló munkaidejével arányos kompenzáció illeti meg. Nem jogosultak kompenzációra az államháztartás központi alrendszerébe tartozó költségvetési szervek, az államháztartás önkormányzati alrendszerébe tartozó költségvetési szervek, az államháztartás társadalombiztosítási rendszerében működő szervek, az elkülönített állami alapokat kezelő szervek, valamint a többségi állami tulajdonú gazdasági társaságok. A munkáltató az őt megillető kompenzációról a Megállapodásban lemondhat. Megállapodás hiányában a munkáltató kompenzációra nem jogosult. A munkáltatót megillető kompenzáció kifizetése utólagos finanszírozással történik. A munkáltató amennyiben a behívás átütemezésének lehetőségét nem zárta ki, háromévente egy alkalommal, a működésével összefüggő okból jogosult az alkalmazásában álló önkéntes tartalékos tényleges szolgáltra történő előre tervezett behívása egyszeri átütemezésének kezdeményezésére. Az átütemezést az MH területileg illetékes katonai igazgatási szervezeténél kell kezdeményeznie. Fontos azonban, hogy az átütemezés kezdeményezésének joga nem illeti meg a munkáltatót a Magyar Honvédség által előre nem tervezhető behívás esetén.

Amennyiben további információra lenne szüksége, vagy kérdései lennének a szolgálat vállalásával kapcsolatban, kérem keressen minket a következő elérhetőségeken:
MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda
9700 Szombathely, Deák Ferenc utca 76.
Tel.: 06-94-311-525;
e-mail: vas.toborzo@gmail.com


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.