Savaria Filmszínház műsora

droszler | 2017. november 08 11:00:41 | kultúra |
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is: http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz

AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ Mártírok tere Tel: 94/312-280
2017. november 9-től november 15-ig Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Helyár: 1.200 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.000 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény
Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N M O Z I N A P : minden jegy csak 1.000 Ft!

Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU

9–10-ig és 13–15-ig 14:00-kor; 11-én 12.30-kor;
Szörnyen boldog család (6) 95' 3D
magyarul beszélő, német családi animációs film
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél világon át, és minden leleményességükre szükségük van, hogy megtörjék az átkot. A szokatlan kaland során Wishbonék jónéhány igazi szörnnyel is megküzdenek, nem utolsósorban az ellenállhatatlanul elbűvölő Drakula gróffal, aki halhatatlan szerelmével üldözi Emmát.
Nos, a családi boldogság felé vezető út tele van buktatókkal és éles kanyarokkal, vagy inkább mondjuk úgy, hogy éles fogakkal... 





9-én, 13-án és 15-én 15.50-kor; 10-én és 14-én 15.45-kor; 11-én 14.15-kor; 12-én 13.55-kor;
Gyilkosság az Orient expresszen (12) 104'
magyarul beszélő, amerikai krimi
Az Európát átszelő vonatút rejtélyes gyilkosság színterévé válik. Tizenhárom idegen reked összezárva a vonaton, s mindegyikük gyanúsított. Mindenkinek van múltja, mindenkinek vannak titkai, mindenki gyanús. Csak egyetlen férfi oldhatja meg a rejtélyt, versenyt futva az idővel, mielőtt a gyilkos újra lecsap.
Agatha Christie világhírű regényének vadonatúj filmváltozatát az ötszörös Oscar-jelölt Kenneth Branagh rendezte, s ő alakítja a jól ismert detektívet, Hercule Poirot-t is. 







9-én és 15-én 20.30-kor; 10-én 12-én és 14-én 17.55-kor; 11-én 18.15-kor; 13-án 21.00-kor;
Thor: Ragnarok (12) 130' 3D
magyarul beszélő, amerikai akciófilm
A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk! 

10-én 12-én és 14-én 20.15-kor; 11-én 16.15-kor;
Rossz anyák karácsonya (16) 104'
magyarul beszélő, amerikai-kínai vígjáték
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarják kihozni a leglazább, legbulisabb karácsonyi ünnepet.
Egy dologgal azonban nem számolnak: a saját édesanyáik felbukkanásával. A tökéletes karácsony bűvöletében szocializálódott mamák (Susan Sarandon, Christine Baranski, Cheryl Hines) ugyanis ragaszkodnak a jól bevált mazochista anyaszerephez és az ünnep szentségéhez. És ekkor elszabadulnak a rénszarvasok és kinyílik pár vodkásüveg. Innentől kezdve már csak egy dolog biztos: ez az éj nem lesz csendes...

12-én, 13-án és 15-én 14.10-kor
A művészet templomai- Forradalom: Az orosz avantgárd születése (12) 90’
feliratos, angol-orosz ismeretterjesztő film
"A művészet templomai" ismeretterjesztő sorozat következő epizódjában Oroszország történelmének és művészettörténetének egy rövid, ám annál jelentőségteljesebb szegmense, az 1917-es orosz forradalom és az orosz avantgárd korszak tárul fel, ritkán látható archív felvételek, műelemzések és szakértői interjúk segítségével. A Moszkvában, Szentpéterváron és Londonban forgatott, merész és izgalmas dokumentumfilmben olyan művészek életét és munkásságát ismerhetjük meg - műveik elemző bemutatása mellett leszármazottaik személyes beszámolóiból - mint Chagall, Kandinszkij, Malevics és még sokan mások. Az Állami Tretyjakov Galéria, az Orosz Állami Múzeum, az Ermitázs és londoni Királyi Művészeti Akadémia közreműködésével készült film egykor betiltott remekműveket mutat be, amelyek ezidáig csak ritkán léphették át Oroszország határait. Úttörőket, akik küldetésüknek tekintették, hogy egy Új Művészetet alkossanak egy Új Világnak (erre utal a film eredeti címe: New Art for a New World). Bár az utópisztikus irányzatot alig 15 év után eltiporta a sztálini diktatúra, az orosz avantgárd a mai napig mély és fontos befolyást gyakorol a művészeti mozgalmakra. 

12-én, 13-án és 15-én 15:50-kor; 11-én 14.10-kor; 14-én 14:00-kor;
Django (12) 117’
magyarul beszélő, francia filmdráma
A történet Párizsban játszódik a II. világháború éveiben. Django Reinhardt ekkor a legkedveltebb gitárművész, őt tartják a swing királyának. Zenéjével mindenkit elvarázsol, koncertjeire tömegek járnak el, és nem csak a megszállt Párizs lakosai, hanem német katonák és tisztek is. Django zsenialitásának híre Berlinbe is eljut, ezért a németek elhívják őt a harmadik birodalom fővárosba egy olyan fellépésre, amelyen Goebbels, a hírhedt propaganda miniszter is jelen lesz. Djangot többen óva intik attól, hogy elfogadja a németek meghívását, mert Django nem csak remek gitárművész, de cigány származású is egyben, és ekkora már Párizsba is eljutnak a hírek arról, hogy a nácik miként bánnak a cigány emberekkel... 

12-én, 13-án és 15-én 18:00-kor; 11-én 16.20-kor; 14-én 16:00-kor;
Vakrandim az élettel (12) 111’
magyarul beszélő, német életrajzi film
Egy tinédzser fiú, Saliya halálra rémül, amikor orvosai közlik vele, hogy hamarosan elveszti szeme világát. Annak ellenére, hogy mindenki figyelmezteti arra, hogy nézzen szembe élete új korlátaival, ő szilárdan kitart álma mellett, hogy egy luxushotelben dolgozzon.
Anélkül, hogy említést tenne vakságáról, egy ötcsillagos szállodában vállal munkát. Kőkemény elszántsággal és akaraterővel, valamint legjobb barátja, Max támogatásával, minden várakozást felülmúlóan teljesít anélkül, hogy színt kellene vallania. 

12-én, 13-án és 15-én 20:00-kor; 11-én 18.20-kor; 14-én 20:10-kor;
Rögtönzött szerelem (16) 120’
feliratos, amerikai romantikus vígjáték,
Ebben a megtörtént eseményeken alapuló, szívmelengető és hihetetlenül humoros romantikus vígjátékban a komikus Kumail Nanjiani, a Szilícium völgy tévésorozat sztárja saját szerelmének történetét meséli el. A pakisztáni származású, amerikai stand up komikus megismerkedik egy végzős lánnyal, akibe szerelmes lesz, bár a kulturális különbségek miatt a kapcsolatot a családja ellenzi. A lányt azonban egy titokzatos betegség támadja meg, s kómába esik. A férfi a lány családja, saját famíliájának távolságtartása és a bimbózó szerelem bizonytalansága között vívódva a humor segítségével próbálja magában a lelket tartani, miközben egyre jobban belesodródik a rögtönzött szerelembe. 

Delphi filmklub

12-én 16.00-kor
Tulipánláz (16) 105’
magyarul beszélő, angol-amerikai romantikus dráma

IQOR filmklub

12-én 10.30-kor
Pál utcai fiúk (12) 104’
magyar- amerikai ifjúsági film



13-án 18.00-kor
Szárnyas fejvadász 2049 (16) 167’ 3D
magyarul beszélő, amerikai sci-fi


Koncertfilmek az AGORA-Savaria Filmszínházban sorozat

15-én 18.00-kor;
Black Sabbath: The End of the End 120’
eredeti nyelven, angol koncertfilm


9-én 18.00-kor
Nincs kegyelem (16) 100’
magyar játékfilm
Díszbemutató- és közönségtalálkozó
Vendégünk: Matúz Gábor filmrendező
A Nincs kegyelem c. - dokumentarista fikciós elemekből építkező - alkotás arra a történelmi tényre épül, hogy 1956. december 8-án délelőtt pufajkások és szovjet katonák perceken keresztül, válogatás nélkül lőtték az előző éjszaka elhurcolt munkások kiszabadítására összegyűlt fegyvertelen tömeget és az egyszerű járókelőket a nógrádi megyeszékhely központjában. A halálos áldozatok számát 47-131 közé teszik - a legfiatalabb mindössze tíz éves volt -, és rengetegen megsebesültek. A megtorlások időszakának ez volt a legvéresebb fejezete.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.