Óvatosan az utakon, előzzük meg a baleseteket!

droszler | 2017. november 21 13:44:13 | Környezeti hírek Körmendieknek |
Beköszöntött az ősz, közeledik a tél, ezzel együtt csúszós, fagyos utakkal találkozhatunk a közlekedésben. Odafigyeléssel a balesetek megelőzhetőek!

A téli időjárás sok veszélyt rejt magában, a közlekedésben résztvevőknek nagy odafigyelést kell tanúsítaniuk az utakon. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jó tanácsokkal szolgál a balesetek elkerülése érdekében.

A téli időszakban ruházzuk fel autónkat, téli gumival, de hóláncot is tartsunk a csomagtérben. Az időjárási körülmények figyelembevételével válasszuk meg vezetési stílusunkat és sebességünket. Amennyiben hosszú útra indulunk, mindig tartsunk magunknál takarót és elegendő mennyiségű folyadékot. Vigyünk magunkkal elemlámpát, térképet és telefonunkat is töltsük fel indulás előtt. Ellenőrizzük a fényszórók, ködlámpák működőképességét. A kényszermegállás esetére gondoskodjunk láthatósági mellényről.

Mikor NE induljunk el az autóval?

Téli időszakban közlekedve fokozottan kövessük nyomon a közlekedési viszonyokról, valamint a várható időjárásról szóló híradásokat. A katasztrófavédelem központi és helyi internetes felületein, a VÉSZ alkalmazáson keresztül folyamatosan friss hasznos információkat találnak!
Az időjárási viszonyok hirtelen és jelentős mértékben megváltozhatnak, esetenként rendkívüli időjárási körülmények alakulhatnak ki. Ismerjük meg közvetlen környezetünk, illetve a tervezett útvonalunk viszonyait, készüljünk fel arra, hogy szükség esetén módosítanunk kell útvonalunkat, és nézzük meg azt is, hol van lehetőség hosszabb idejű, de biztonságos várakozásra (pl. benzinkút, pihenőhely, bevásárlóközpont).
Nehéz téli időjárási viszonyok között mindig gondoljuk át: feltétlenül szükséges-e az utazásunk, vagy az későbbi időpontra ütemezhető!
Ha a közlekedési hatóság vagy a katasztrófavédelem egyes útszakaszokra, vagy országos jelleggel riasztást ad ki, arra kérve a közlekedésben résztvevőket, hogy csak a legszükségesebb esetben induljanak el, vegyék komolyan ezt a felhívást és halasszák el utazásukat!

Forrás: VAS KVI


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.