Savaria Filmszínház műsora

droszler | 2017. november 28 16:02:44 | kultúra |
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is: http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz


AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ Mártírok tere Tel: 94/312-280
2017. november 30-től december 6-ig Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Helyár: 1.200 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.000 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény
Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N M O Z I N A P : minden jegy csak 1.000 Ft!

Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU

30-án 1-jén és 6-án 19.40-kor; 2-án 16.40-kor; 3-án 16.20-kor; 4-én 15.50-kor; 5-én 16.30-kor;
Az igazság ligája (12) 119' 3D
amerikai akciófilm
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. 
Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. 
És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír. Nincs metahumán, aki képes lehet megállítani. 

30-án 1-jén és 6-án 14.10-kor; 2-án 15.00-kor; 3-án 20.30-kor; 4-én 14.10-kor; 5-én 20.30-kor;
Moszkva tér (16) 88'
magyar játékfilm
A Pannonia Entertainment együttműködésben a Filmalap égisze alatt működő Magyar Nemzeti Filmarchívummal bemutatja Török Ferenc 2001-es kultfilmjének digitálisan restaurált változatát - Moszkva tér november 30-tól újra a mozikban!
1989 tavasza. Az ország változások előtt áll, állandó kapkodások jellemzik a helyzetet szinte minden területen. Petya, az érettségi előtt álló gimnazista most ünnepli 18. születésnapját. Barátaival a Moszkván találkoznak, hogy hozzájussanak a bulicímekhez, aztán fel a hegyre, buliról bulira, majd hajnalba újra a Moszkva térre egy reggeli hamburgerre, aztán tűzés haza. Ballagás, majd a kaotikus érettségi. Az 1945 utáni töri tételeket eltörölték, a magyar tételt pedig Royal apja megszerezte. A fiú ráadásul felajánlja Petyának, hogy részt vehet egy vonatjegy-hamisító üzletben. A síkhülye Kiglert átengedik matekból, indulhat az újabb buli, lányok, kocsilopás és maga a nagybetűs élet. 








30–5-ig 14:00-kor;
Paddington 2 (6) 103'
magyarul beszélő, angol-francia családi animációs film
Mindenki kedvenc macija, a dédelgetni való Paddington boldogan éldegél a Brown családdal Windsor Gardensben, ahol az előző részben talált otthonra. Paddington csupa szív és vidámság, és amerre csak jár, marmeládot osztogat, így nem csoda, hogy roppant népszerű a helyiek körében. A kismackóra nagy feladat vár: közeleg imádott nagynénje, Lucy századik születésnapja, ezért méltó ajándékot kell kerítenie neki.
Amikor Mr. Gruber régiségboltjában észrevesz egy különleges könyvet, azonnal tudja, hogy az az igazi. És mivel a könyv nincs ingyen, lelkes hősünk furábbnál furább munkákat vállal el, hogy megvehesse. Ám ekkor a nagybecsű művet ellopják, és Paddingtonra, no meg Brownékra vár, hogy leleplezzék a gaz tolvajt. 


30–1-ig és 3–5-ig 20.45-kor; 6-án 19.20-kor;
Rossz anyák karácsonya (16) 104'
magyarul beszélő, amerikai-kínai vígjáték
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarják kihozni a leglazább, legbulisabb karácsonyi ünnepet.
Egy dologgal azonban nem számolnak: a saját édesanyáik felbukkanásával. A tökéletes karácsony bűvöletében szocializálódott mamák (Susan Sarandon, Christine Baranski, Cheryl Hines) ugyanis ragaszkodnak a jól bevált mazochista anyaszerephez és az ünnep szentségéhez. És ekkor elszabadulnak a rénszarvasok és kinyílik pár vodkásüveg. Innentől kezdve már csak egy dolog biztos: ez az éj nem lesz csendes...

6-án 15.50-kor és 21.20-kor; 30-án és 1-jén 15.50-kor;
Anyám mozija (12) 106'
feliratos, olasz-francia dráma
Margherita olyan nő, aki sokat vállal magára. A foglalkozása a filmkészítés, és bár rendezőként elismert és sikeres, mégis kétségek gyötrik a munkájával kapcsolatban. Most is éppen filmet forgat egy excentrikus amerikai színésszel, aki időnként megnevetteti az egész stábot, máskor viszont elviselhetetlen, és mindezt a rendezőnek, Margherita-nak kell kezelnie...
Mindeközben Margherita édesanyja kórházba kerül, így a rendezőnő a napi forgatás után mindennap látogatóba megy. A kórházban nemcsak édesanyjával, hanem a szintén látogatóba érkező testvérével, Giovanni-val is sokat találkozik, így Margherita-nak van alkalma átgondolni azt, hogy mi is az Élet, és mi a Család... 


30–5-ig 16:00-kor; 6-án 12:40-kor;
Coco+ Olaf karácsonya (6) 128’ 3D
magyarul beszélő, amerikai családi animációs film
Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére. 

30–5-ig 18:30-kor; 6-án 16:55-kor;
A Viszkis (16) 126’
magyar akciófilm
Vagány volt, híres lett. Ő az, akit mindenki ismer, olyasmit mert, amit senki előtte, és aki mindig egy lépéssel a rendőrség előtt járt. És aki minden bankrablása előtt megivott egy pohár viszkit.
Ambrus Attila (Szalay Bence) félárván nő fel, zűrös kamaszkort és javítóintézeti éveket hagy maga mögött, amikor Erdélyből kalandos körülmények között Magyarországra szökik. De az új élet nehezebbnek bizonyul, mint a régi. Egy hokicsapat kapusa és szertárosa lesz, de továbbra sincs pénze, se barátnője... míg rá nem jön, miben jó igazán. Vakmerő, gyors és alapos. Egymás után fosztja ki a postákat, bankokat, utazási irodákat. Egyre nagyobbakat kaszál, egyre éhesebb a sikerre, egyre többet akar magának, és új szerelmének (Móga Piroska). De az utolsó balhéja kudarcba fullad, és végül a régóta nyomában lihegő makacs nyomozó (Schneider Zoltán) kezei közé kerül, aki kíméletlenül szembesíti őt a tetteivel. 
Kettejük játszmája azonban korántsem zárul le a Viszkis elfogásával... 

30-án 1-jén és 6-án 21.50-kor; 3-án és 5-én 22.00-kor;
Kutyák (16) 104’
feliratos, román-francia-bolgár dráma
Roman jelentős területet örököl nagyapjától a fővárostól messze, a határ mentén. Azzal a szándékkal érkezik a kietlen vidékre, hogy jó áron, gyorsan túladjon a földeken, azonban hamar rájön, hogy a nagyapja gyakorlatilag egy helyi bűnbáró volt, aki számos, kétes üzletet vezetett. A bizniszt az öreg halála után volt beosztottjai vették át, akiknek nem akaródzik feladni a jól menő, ámde illegális tevékenységet, s amelynek a messziről jött férfi az útjába állhat. Mindeközben egy helyi rendőr megszállottan igyekszik börtönbe juttatni a bűnözőket, ám fanatizmusa önmagában még nem elegendő az igazságszolgáltatáshoz egy olyan vidéken, ahol a bűn és bűnhődés relatív fogalmak. 


4-én 18.00-kor;
A négyzet (16) 142’
feliratos, svéd-német-francia-dán filmdráma

30-án 1-jén és 6-án 17.45-kor; 2-án 18.50-kor; 3-án 18.30-kor; 4-én 20.30-kor; 5-én 18.40-kor;
Aurora Borealis- Északi fény (16) 104’
magyar dráma

Ezüstkor filmklub

6-án 18.00-kor
Budapest Noir (16) 95’
magyar krimi-dráma


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.