Különösen veszélyes karácsonyi vírus terjed

droszler | 2017. december 19 16:58:02 | internet |

Az új trójai email-mellékletben érkezik, és teljesen hatalmába keríti a rendszert.


Az ünnepek előtt nem csak mi pörgetjük fel a munkatempót, hanem a kiberbűnözők is, akik egy rendkívül veszélyes vírus terjesztésére indítottak e-mailes kampányt.

Az Adwind keresztplatformos trójai, amely figyeli a felhasználói tevékenységet, jelszavakat rögzít, képernyőfotót készít, bankkártyaszámot továbbít, vírust tölt le, videót, hangot rögzít, és egy sor más tevékenységet végez.

A vírus az e-mail JAR vagy ZIP fájlmellékletében van (előbbi ZIP formátumba csomagolt Java archívum). A Symantec becslése szerint októberben és novemberben is jóval több, mint egymillió ilyen levél ment ki.

A támadók direkt a bevásárlási szezonra időzítették a kampányt. A hamis üzenetek futárcégektől érkeznek, és sikertelen kézbesítésről szólnak, vagy megrendelést, számlaértesítést jelölnek meg tárgyuknak.

A melléklet PDF fájlnak tűnik, de valójában JAR fájl. Ráadásul a vírus nehezen azonosítható, így egyes védőprogramok ellenőrzésén is átsiklik.

Kettőzött figyelemmel olvassunk el tehát minden levelet, és ha a legkisebb gyanúnk támad a hitelességét illetően, ne nyissuk meg a mellékletét!

Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.