Védőfelszereléseket és technikai eszközöket vehettek át az önkéntes tűzoltók

droszler | 2017. december 22 10:05:35 | Környezeti hírek Körmendieknek |
Hetvenöt önkéntes tűzoltó egyesület, mintegy negyvennyolc millió forint értékben vehetett át védőfelszereléseket és különböző tűzoltástechnikai eszközöket a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon december 21-én.

Hatszázkét önkéntes tűzoltó egyesület szerepelt sikerrel a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség pályázatán, közülük hetvenöten a Vas megyei egyesületek közül kerültek ki. Óriási siker ez, ugyanis a rendelkezésre álló pályázati keret jelentős része került így a megyében működő három hivatásos tűzoltó-parancsnoksággal együttműködési megállapodást kötött önkéntes tűzoltó egyesületekhez.

A pályázaton működési költségekre, tűzoltógépjármű és -technika javítására, felülvizsgálatokra, szakmai tanfolyamokon történő részvételre, pályaalkalmassági-vizsgálatokra, az önállóan beavatkozó egyesületek vezetéstechnikai képzésére, EDR-rádiókra, szertárépítésre és -felújításra, valamint védő- és technikai felszerelésekre, oktatásra, képzésre lehetett támogatást elnyerni.

Az eszközöket a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon ünnepélyes keretek között december 21-én vehették át az egyesületek. Az ünnepélyes átadón elsőként Harangozó Bertalan kormánymegbízott, majd Dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója mondott beszédet. Mindezt az eszközök és az emléklapok átadása követte, amelyet Harangozó Bertalan kormánymegbízott, Dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes, igazgató és Kovács András, a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó és Polgári Védelmi Szövetség elnöke adott át. 

A pályázati feltételeket sikeresen teljesítő hetvenöt egyesület karácsony előtt vihette haza azokat az eszközöket, amelyek nagymértékben hozzájárulnak Vas megye tűzvédelmi reagáló képességéhez, a megyében élők biztonságának és biztonságérzetének növeléséhez.

Fotó: Balogh Eszter/Vas MKILakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.