Gondtalan várakozás a szeretet ünnepén

droszler | 2017. december 24 08:39:44 | Környezeti hírek Körmendieknek |
Az ünnepi időszakban nagy figyelmet kell fordítani a karácsonyfán lévő égősorok, csillagszórók biztonságos elhelyezésére, ugyanis ezek komoly veszélyforrásként jelentkezhetnek, rövid idő alatt a fenyő lángra kaphat tőlük, ami nem csak az ünnepi hangulatot teheti tönkre, de a tűz komoly károkat okozhat a lakásban is.

Célszerű a gyertyákat inkább az asztalon, díszként, vagy az adventi koszorú részeként használni. Természetesen itt is fokozottan ügyelni kell arra, hogy soha ne hagyjuk el helyiséget úgy, hogy őrizetlenül maradjon egy gyertya. A karácsonyfán elhelyezett csillagszórók is balesetveszélyesek, éppen ezért azt tanácsoljuk, hogy csak felnőtt gyújtsa meg, és miután leégett, maradványát távolítsuk el a fáról! Az izzósorokkal kapcsolatosan fontos szabály, hogy csak magyar érintésvédelmi előírásoknak megfelelő elektromos lámpafüzéreket használjunk! Az olcsó díszítések legtöbbször rossz minőségűek, komoly veszélyt jelenthetnek. A tűz keletkezésének megelőzése érdekében a lámpafüzéreket éjszakára, vagy hosszabb távollét idejére kapcsoljuk ki, mert a zárlatból keletkező tűz pár perc alatt továbbterjedhet.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság alárendeltségébe tartozó három hivatásos tűzoltó-parancsnokságán, egy katasztrófavédelmi őrsén, valamint öt önkormányzati tűzoltó-parancsnokságán változatlanul huszonnégy órás szolgálatot látnak el a tűzoltó egységek, így baj esetén, az ünnepek alatt is perceken belül házhoz érkezhet a segítség.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket kíván!Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.