Tízenegy tűzeset az ünnepi készülődés és az ünnepek alatt

droszler | 2017. december 27 09:27:40 | Környezeti hírek Körmendieknek |
Égett a kéményben lerakódott korom, televízió, sütőben az étel, hulladék és autó motortere, valamint cserépkályha robbant fel. Ilyen tűzesetekhez vonultak a vasi tűzoltók

December 22-én a kéményben lerakódott korom gyulladt meg Szombathelyen a Széchenyi István utcában egy családi háznál, háztartási hulladék a Lovas utcában, valamint televízió, elektromos berendezések és berendezési tárgyak égtek a Szatmár utcában egy lakásban. A tűzeseteknél a szombathelyi hivatásos tűzoltók avatkoztak be. Jánosházán egy szelektív hulladéktároló konténer égett a Rákóczi utcában, amit a helyi önkéntes tűzoltók oltottak el. A tűzeseteknél személyi sérülés nem történt.

December 24-én Vashosszúfaluban a Kossuth utcában egy családi háznál a kéményben lerakódott korom izzott, égett. A sárvári hivatásos és a jánosházi önkéntes tűzoltók a vegyes tüzelésű kályhából a tüzelő anyagot eltávolították, az izzást megszüntették. A 89-es számú főút mellett Szombathely közelében, valamint a Puskás Tivadar utcában az út mellett felhalmozott háztartási hulladék égett, a Szent Flórián körúton pedig egy személygépkocsi motortere égett. A tűzeseteknél a szombathelyi hivatásos tűzoltók avatkoztak be. Jánosházán a Széchenyi utcában a tűzhely sütőjében az étel gyulladt meg, amit a lakó a tűzoltók kiérkezése előtt tűzoltó készülékkel eloltott. Személyi sérülés egy esetben sem történt.

December 26-án Celldömölk Alsóságon a Móricz Zsigmond utcában egy családi ház kéményében lerakódott korom égett. A celldömölki önkéntes és a sárvári hivatásos tűzoltók tüzet eloltották, a kályha használatától a tulajdonost eltiltották a kémény műszaki felülvizsgálatáig. Bükön a Rákóczi Ferenc utcában egy lakóházban a fűtés során a fatüzelésű cserépkályha robbant fel. Az eset során keletkező tűzet a lakók a csepregi önkormányzati és a szombathelyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt eloltották. A kéményseprő ipari szolgáltató a robbanás miatt a helyszínre lett rendelve kémény ellenőrzése céljából. A tűzeseteknél nem sérült meg senki.

Forrás: VAS KVI


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.