Módosította az MKOSZ a fegyelmi Szabályzatot

droszler | 2018. január 04 09:42:55 | kosárlabda |

A FIBA játékszabályainak elmúlt időszakban hatályba léptetett változásai, melyek kizáró hibával rendelik büntetni a két sportszerűtlen, két technikai, vagy egy technikai és egy sportszerűtlen hibával sújtott játékosokat, jelentősen megnövelték a játékból kizárt sportolók számát.

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) eljárási rendjét figyelembe véve az MKOSZ Elnöksége 2018. január 1-i hatállyal módosította a Fegyelmi Szabályzatot az alábbiak szerint:

 

21.§

 (1)      Amennyiben a kosárlabdázó ellen kizáró hibát (Nemzetközi Kosárlabda Játékszabályok 36.3.3, 37.2.3, 38. és 39.) vagy sportszakember ellen kizáró hibát (Nemzetközi Kosárlabda Játékszabályok 36.3.4, 38. és 39.) ítélnek, az a sportoló játékjogosultságát, illetve a sportszakember szakmai tevékenysége folytatásának jogosultságát - a fegyelmi tárgyalás időpontjától függetlenül - az érintett sportoló sportszervezetének legközelebbi azonos osztályú bajnoki (vagy ha ez hamarabb esedékes, kupa) mérkőzése napjának 24. órájáig automatikusan felfüggeszti.

 A módosítás eltörli a fenti 36.3.3 és 37.2.3 pontok (azaz két sportszerűtlen hiba, két technikai hiba, vagy egy sportszerűtlen és egy technikai hiba) alapján kizárt sportolók játékjog felfüggesztésének és fegyelmi eljárás kezdeményezésének automatizmusát!

 A módosítás fenntartja azonban a lehetőséget, hogy az említett szabályszegést rendszeresen elkövetőkkel szemben fegyelmi eljárás továbbra is kezdeményezhető, és az eljárás lefolytatható.  Ennek érdekében a hivatalos személyek jelentési kötelezettsége továbbra is fennmarad, és a versenyrendező szerv illetékes bizottsága (országos versenyrendszerben a Technikai Bizottság) a beérkezett jelentések alapján a fenti pontok szerint kizárt sportolókról nyilvántartást vezet!

 MKOSZLakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.