Szerda Esti Akusztik

droszler | 2018. január 15 09:39:42 | kultúra |

GRUNTING PIGS”
/Akusztikus blues duó/

 A “GRUNTING PIGS” Pribojszki Mátyás – az egyik legismertebb hazai és nemzetközi szinten is jegyzett, elismert szájharmonikás, énekes, dalszerző, valamint Szász Ferenc – gitáros hosszú évek óta működő, - hazai és európai klubokban, fesztiválokon is rendszeresen fellépő -, aktívan koncertező, akusztikus bluesduó formációja.


A “Grunting Pigs” duó stílusa abszolút egyedi, energikus, vidám, erőteljes és pozitív blues zene, amelyben a szájharmonika, -mint domináns szólóhangszer- sokszínű és különleges hangzása mellett, a virtuóz gitárjáték, valamint az ének jelenik meg, így alkotva kerek egészet.

A duó a koncertjein és legutóbbi “Grunt away” című lemezén is kizárólag angol nyelvű klasszikus és kevésbbé ismert blues darabok szerepelnek. Sajátos hangulatban és stílusban idézik meg az ’50-es, ’60-as évek füstös, blues zenei hangulatát, valamint a blues nagyjainak, így pl. Jimmy Reed, Willie Dixon, Muddy Waters, Little Walter, Sonny Boy Williamson, Joe Hill Louis, Junior Parker kiváló darabjait. A formáció missziója az élőzene, elsősorban a blues zene népszerűsítése, igazi hangszereken keresztül, kizárólag élőben.

"Pribojszki Mátyás egyike azon kevés magyar muzsikusoknak, aki igazán jól és egyéni módon szájharmonikázik. Nem csak új színt és megszólalást hozott a hazai blueséletbe, de zenéjével azokat is képes megszólaltatni, akiket amúgy ez a műfaj elvétve kavar fel." (Jávorszky Béla Szilárd - író, zenei szakújságíró)

Időpont: 2018.01.17. 20:00
AGORA-MSH -aula

Info/Kapcsolat:
Pribojszki Mátyás
tel.: +36 70 250 6146
e-mail:
pribojszkimatyas@gmail.com
Web: www.gruntingpigs.com



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.