Három tűzeset szerdán

droszler | 2018. január 25 10:29:29 | Környezeti hírek Körmendieknek |
Lakás egyik helyisége égett Szombathelyen, pincében keletkezett tűz Kám településen, míg egy családi ház kéményében lerakódott korom izzott Celldömölkön.

Hálószoba égett mintegy húsz négyzetméteren, Szombathelyen, egy  Barátság utcai társasház második emeleti lakásában szerdán délután. A tűz a nyílászárókra is átterjedt. A szombathelyi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre. Az áramtalanítást követően egy vízsugárral rövid idő alatt megszüntették a lángokat, majd átszellőztették az ingatlant és a lépcsőházat. A tűz következtében egy harmadik emeleti lakás erkélye is megrongálódott. A tűzben nem sérült meg senki. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálata helyszíni szemlét végzett a tűz által érintett ingatlanban.

Fotó: Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Kazánházban keletkezett tűz Kám településen a Kisfaludy Sándor utcában szerdán a kora esti órákban. A kazánból kipattanó szikra a helyiségben lévő kartondobozokat, valamint tűzifát gyújtotta meg. A kámi önkéntes és a vasvári önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egységek egy vízsugárral körbehatárolták, majd eloltották a lángokat. Az oltást követően a tűzoltók a parazsat eltávolították, majd nagy teljesítményű ventilátorral átszellőztették a pincehelyiséget és a házat. A tűzben nem sérült meg senki.

Családi ház kéményében izzott a lerakódott korom Celldömölkön, a Kassa utcában csütörtökön hajnalban. A celldömölki önkormányzati tűzoltók az izzó égésterméket eltávolították a kéményből, a tisztító nyíláson keresztül, majd hőkamerával átvizsgálták a tetőszerkezetet. A tűzben nem sérült meg senki. Az egység a helyszínre kérte a kéményseprő szakembereket.

VAS KVILakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.