Rendőrségi hírek

droszler | 2018. február 04 11:06:34 | bünügy |

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén három, könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt az elmúlt 24 órában. Munkatársaink ezen kívül három, személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Egy Körmend felől Egyházasrádóc irányába tartó tehergépkocsi érintőlegesen ütközött egy, a szemközti sávban közlekedő másik tehergépkocsival a 86-os számú főútvonal 52-es kilométerszelvényénél. A baleset következtében mindkét járművezető az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyebben sérült.

Egy személygépkocsival közlekedő nő a Rumi út és a Szent Gellért utca kereszteződésénél ütközött egy, a védett úton haladó másik személygépkocsival. A baleset következtében az elsődleges orvosi vélemény szerint két személy könnyebben sérült.

Kőszeg felől Horvátzsidány irányába tartott személygépkocsijával egy sárvári férfi, amikor egy jobbra ívelő kanyarban járművével megcsúszott és az árokba sodródott. A baleset következtében a sofőr az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyebben sérült.

Az illetékes rendőrkapitányságon vizsgálják a balesetek körülményeit.

 

Négy járművet megrongált, miközben a Deák Ferenc utcában közlekedett személygépkocsijával egy helyi férfi a megyeszékhelyen. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a sofőr alkohol fogyasztását követően ült volán mögé és az alkoholszonda is pozitív értéket mutatott. A férfivel szemben – vezetői engedélye elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Egy kőszegi és egy vasszilvágyi férfi járművezetéstől eltiltás hatálya alatt ült volán mögé. A 37 éves férfit a 87-es számú főútvonalon, a 34 éves férfit pedig Vasszilvágyon állították meg munkatársaink. Mindkét sofőrrel szemben – őrizetbe vételük mellett – szabálysértési eljárás indult. A kőszegi férfiről kiderült az is, hogy a Kőszegi Rendőrkapitányság körözte, továbbá az alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás is indult.

Egy Szombathelyen és egy Szentgotthárdon megállított járművezető is fennakadt az ellenőrzésen, ugyanis munkatársaink által alkalmazott alkoholszonda mindkét sofőrnél pozitív értéket mutatott. Velük szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított az illetékes rendőrkapitányság.


Vas Megyei Rendőr-főkapitányság



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.