Megélni a pillanatot - Mindfulness, a tudatos jelenlét pszichológiája

droszler | 2018. február 07 10:09:12 | kultúra |
Dr. Szondy Máté elõször Szombathelyen!


Megélni a pillanatot - Mindfulness, a tudatos jelenlét pszichológiája




2018. február 21. 19.00 – MMIK

Jegyek még korlátozott számban kaphatók online, a www.nyitottakademia.hu oldalon.

A JEGYEK HÁROMNEGYEDE MÁR ELKELT!

Kedves Barátunk!

Február 21-én elsõ alkalommal találkozhatsz Szombathelyen a tudatos jelenlét legismertebb magyar szakértõjével, a Megélni a pillanatot címû könyv szerzõjével, Dr. Szondy Máté pszichológussal!

Egy kutatás szerint ma egy átlagos embert öt perc alatt ér annyi információ, mint amennyi húsz évvel ezelõtt az amerikai elnököt érte egy hét alatt. Ennyi ingert szinte képtelenség befogadni és feldolgozni, de legalábbis rendkívül megterhelõ a pszichénkre és az egész szervezetünkre nézve.

Elemi érdekünk, hogy megtanuljuk kézben tartani a minket érõ stresszt – különben számos területen nagyon sebezhetõvé válunk. A mindfulness gyakorlása segít ezeket a problémákat kezelni, javítja koncentrációs képességünket, enyhíti a szorongásos és depressziós tüneteket, csökkenti a feszültséget, és sokkal több nyugalmat és egyszerû, de annál alapvetõbb örömöt hoz az életünkbe.

A tudatos jelenlétben a negatív élményekhez is elfogadó, empatikus módon viszonyulunk, nem próbáljuk meg ezeket legyûrni, hanem tudomásul vesszük, hogy az útitársaink lesznek egy ideig. A tudatos jelenlét célja ugyanis többek között az, hogy a nehéz élményekkel együtt is képesek legyünk teljes és tartalmas életet élni.

Akik gyakrabban élik meg a tudatos jelenlétet, elégedettebbek az életükkel, magasabb az önbecsülésük, valamint sokkal elfogadóbbak önmagukkal és másokkal szemben. Ez tehát olyasvalami, amit minden bizonnyal érdemes megtanulni. Dr. Szondy Máté elõadásával elindulhatunk ezen az úton.

A helyszínen felállított standon - sok más, pszichológiai témájú újdonság mellett - kedvezményes áron vásárolhatod meg Dr. Szondy Máté összes eddig megjelent könyvét, melyeket a szerzõ kérésre szívesen dedikál is Neked.


Szeretettel várunk!
A szervezõk


UI: Kérjük, ha van olyan ismerõsöd, akirõl úgy gondolod, érdekelheti ez az elõadás, továbbítsd neki levelünket. Nagyon szépen köszönjük!


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.