A Mesebolt Bábszínház farsangi délelőttje

droszler | 2018. február 12 10:16:59 | kultúra |
FARSANGOLÓ
A Mesebolt Bábszínház farsangi délelőttje

Időpont: 2018. február 18. vasárnap 9:00-12:00
Helyszíne: Mesebolt Bábszínház (9700 Szombathely, Ady t ér 5.)
 
9:00-11:00          Kézműves foglalkozások
10:00                  premier!
Lázár Ervin: A hazudós egér
helyszín: Mesebolt Bábszínház kamaraterem
4+
Tervező: Rumi Zsófia
Zeneszerző: Gyulai Csaba
Rendező-dramaturg: Veres András
 
Játssza: Kőmíves Csongor, Varga Bori
 
Lázár Ervint, a nagy mesemondót, senkinek nem kell bemutatni, történeteit, hőseit jól ismerik kicsik és nagyok, egyaránt.
A hazudós egér kalandjai mulatságos, és egyben bölcs példázatai annak, hogy mi a különbség a hazugság és az álmodozás, a történetmesélés között. Hazugság-e reményt adni valakinek, aki nagyon rászorul a bíztatásra? A mi füllentős hősünk az erdő sok lakóját húzza ki a csávából különös históriáival. Kedvesen, sokszínűen „hazudozza" végig a mesét, hogy végül elégedetten térjen otthonába, hiszen ma is segített másokon.
Az előadás saját kis báb-világot hoz létre Lázár Ervin kedves állatfigurái segítségével, játékörömmel és sok szeretettel.


Az előadás létrejöttét támogatta az NKA.
Belépőjegy: 950.- Ft
 

 
11:00                    a Zabszalma Együttes koncertje
helyszín: Mesebolt Bábszínház színházterem
Koncertjeinken együttesünk új szerzeményei, valamint az eddig megjelent albumaink dalai csendülnek fel, nagyszerű, magyar költőink - Kovács András Ferenc, Simkó Tibor, Gaál Zsuzsa etc. - tollából, az aktuális témához illő válogatásban, úgy mint: farsang, tavasz-várás, gyermeknap, nyár, szüret, vagy éppen az advent. A megzenésítésre került versek kiválasztása hálás feladat volt, akár egy időutazás, felnőttként visszatekintve, gyermeki bölcsességgel üzenhetünk mai önmagunknak... A család minden tagjának szánt muzsikánk mondókákkal és találós kérdésekkel tarkított előadás keretében hangzik el. A stílusokban gazdag, változatos ritmusú, érdekes hangulatokkal teli interaktív műsor egyaránt leköti az aprónép, valamint az idősebb korosztály figyelmét, s az együtt éneklés alkalmával a közönség észrevétlenül a koncert aktív részévé válik.
Belépőjegy: 950.- Ft

 
Szövegközi kép 2
 
 
 


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.