Utinform jelentés

droszler | 2018. február 28 09:05:58 | Környezeti hírek Körmendieknek |
Útinform szolgálatunk reggel 7 órai összesítése alapján Vas megyében már csak 10 mellékúton van érvényben teljes útzár: Gyóró és Csepreg, Karakó és Jánosháza, Kemenesmihályfa és Tokorcs, Vönöck és Kemenessömjén, Mersevát és Kemenesszentmárton, Rum és Rábatöttös, Meggyeskovácsi és Csempeszkopács, Boba és Nemeskocs, Jánosháza és Kissomlyó között, valamint a bucsui bekötőúton. Győr-Moson-Sopron megyében 8 szakaszon találkozhatnak egyelőre az autósok teljes pályás korlátozással: az Iván-Újkér-Szakony, a Kapuvár-Öntésmajor és a Nemeskér-Egyházasfalu összekötő úton, Hidegség és Nagycenk, Balf és Fertőrákos, Páli és Edve, Vadosfa és Magyarkersztúr között, valamint Gyóró közelében. Zala megyében 5 mellékúton van érvényben korlátozás: a Gelse-Pölöskefő, a Gelse-Zalaszentbalázs és a Kisgörbő-Zalaszentgrót összekötő úton, valamint a kehidakustányi és sármelléki bekötőúton. Elzárt település továbbra sincs az országban. A nehézgépjárművek számára a havazás és a hófúvás miatt nincs érvényben egyik megyében vagy határátkelőnél sem korlátozás. A gyorsforgalmi utak burkolata vizes vagy sónedves, az M1-es autópályán Komárom és az M7-es autópályán Eszteregnye térségében előfordulhatnak latyakos szakaszok. A fő- és mellékutakon a Dunától nyugatra az intenzív havazás és hófúvások nyomán többnyire téliesebb útviszonyok a jellemzőek, a Dunától keletre inkább sónedves főutakkal találkozhatnak a közlekedők.
 
Társaságunk valamennyi bevethető gépe továbbra is az utakon teljesít szolgálatot, számos közép- és észak-magyarországi megyéből hómarásra is alkalmas munkagépet csoportosítottunk át kedden a nyugat-dunántúli területekre. Hétfő óta egyébként több mint 16000 tonna sót és 1,5 millió liter kálcium-klorid oldatot juttattunk ki a síkosságmentesítési munkáink során.
 
Az előrejelzések alapján a mai nap folyamán a havazás intenzitása országszerte csökken, ugyanakkor a Nyugat-Dunántúlon, az Alföld keleti felén és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is 40-50 km/órás széllökések okozhatnak hófúvásos szakaszokat. Szerda délutántól nyugaton ugyanakkor várhatóan mérséklődik majd a légmozgás.
 
Ezért továbbra is arra kérjük az autósokat, hogy fokozott óvatossággal, az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek és csak megfelelő mintázatú, profilmélységű téli gumikkal induljanak útnak és érdemes még az utazás előtt tájékozódniuk! A legfrissebb és leggyorsabb információt társaságunk megyei diszpécsereitől és Útinform szolgálatunk munkatársaitól szerezhetik be, továbbá minden telefonos elérhetőségünk megtalálható a www.utinform.hu és a www.kozut.hu oldalon. Az Útinform weboldalán kora reggeltől késő estig, minden nap háromóránként teszünk közzé országos összesítést az aktuális útviszonyokról, erről ezen a linken tájékozódhatnak az érdeklődők: http://utinform.hu/hirek/ut-es-latasi-viszonyok-a-kozutakon-2017-2018.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.