Lezárt akta

droszler | 2018. március 01 11:34:00 | bünügy |

Különösen jelentős mennyiségű kábítószert foglaltak le a Vas megyei nyomozók a büntetőeljárás során.

Mint arról hírt adtunk, összehangolt akció keretében az M86-os számú autóút Szombathelyre vezető szakaszán – a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével – tartóztattak fel kollégáink egy személygépkocsit és ellenőrizték annak utasait 2017. február 13-án. A gépkocsi átvizsgálása során a nyomozók több, mint háromszáz gramm kábítószergyanús anyagot találtak.

Munkatársaink ezt követően házkutatást tartottak az elfogott személyek szombathelyi lakásán. A járműben utasként tartózkodó 25 éves V. Gergőnél a jelentős mennyiség mintegy 4,5- szeresét meghaladó mennyiségű kábítószert, továbbá a kábítószer terjesztéséhez használt eszközöket és közel ötszáz gramm, a kábítószer higításához szükséges anyagot találtak.

A nyomozók házkutatást tartottak egy fővárosi lakásban is, mivel információ merült fel arra, hogy a megyeszékhelyen lefoglalt anyagot egy budapesti férfi értékesítette. A 23 éves M. Gergőt a rendőrök elfogták és a lakásán a 25.100 darab, hatóanyag nélküli bélyeg mellett, a jelentős mennyiség 7,5-szeresét meghaladó mennyiségű kábítószer, valamint Ecstasy tabletta került elő.


A két férfinél összességében a különösen jelentős mennyiség 1,15-szörösét meghaladó mennyiségű kábítószert foglaltak le munkatársaink a büntetőeljárás során.

 

Mint arról hírt adtunk, a Szombathelyi Járásbíróság 2017. február 15-én – a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára – mindkét személyt előzetes letartóztatásba helyezte.

 

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a kábítószerkereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat pedig a Vas Megyei Főügyészségre vádemelési javaslattal megküldte.



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.