Rendőrségi hírek

droszler | 2018. március 01 11:36:12 | |

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén egy, könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt az elmúlt 24 órában. Munkatársaink ezen kívül három, személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

 Egyházasrádóc belterületén sodródott az útpadkára, majd egy jelzőtábla oszlopának csapódott egy kistehergépkocsival közlekedő jáki nő. A baleset következtében a sofőr az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyebben sérült.

 Az időjárási körülmények változása következtében megszűnt a hóátfúvás a megye illetékességi területén. Azonban főként a korábban hóátfúvással érintett területeken előfordulhatnak havas, jégbordás szakaszok, ezért kérjük a járművezetőket, hogy fokozott körültekintéssel közlekedjenek!

 Több alkalommal is nekitolatott egy autóbusznak személygépkocsijával egy bajánsenyei férfi Veleméren, majd elhajtott. Munkatársaink a helyszínhez közel, a 7451-es számú úton igazoltatták a sofőrt, akivel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy alkohol fogyasztását követően volán mögé. A férfi vezetői engedélye a helyszínen elvételre került.

Ugyancsak anyagi kárral végződött a Kőszeg belterületén történt koccanás, amelynél egy személygépkocsival közlekedő helyi férfi kanyarodás során egy, vele szemben közlekedő másik személygépkocsival érintőlegesen ütközött. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. Az intézkedés során az is kiderült, hogy a férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik.

Egy Sárváron megállított, személygépkocsival közlekedő rábapatyi férfi esetében is felmerült a gyanú, hogy alkohol fogyasztását követően ült volán mögé. Munkatársaink a sofőr vezetői engedélyét elvették.

Az intézkedés alá vont sofőrökkel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított az illetékes rendőrkapitányság, a kőszegi férfivel szemben pedig szabálysértési eljárás is indult.

 

Szombathelyi tartózkodási helyéről állítottak elő munkatársaink egy rábapatyi lakost, akinek körözését a Sárvári Rendőrkapitányság rendelte el. A férfit kihallgatták, majd őrizetbe vették.


Vas Megyei Rendőr-főkapitányságLakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.