Digitális Település Program

droszler | 2003. november 14 21:04:57 | körmendi hírek |
A Körmend és Kistérsége Önkormányzati Területfejlesztési Társulás 2003. november 20-án (csütörtök) konferenciát szervez.

A Digitális Település Program részeként megrendezésre kerülő országos szakmai konferencia sorozat egyik állomása a körmendi kistérség.
Az Intelligens Társadalom Szakmai Tudományos Társaság és a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökségszakmai támogatásával valósul meg a konferencia.

A rendezvény célja:
* tudásátadás és szemléletváltás útján emelkedjen az Internet, az informatikai eszközök és szolgáltatások használata az önkormányzatok, a lakosság és az üzleti szféra körében.
* Digitális írástudás elterjesztése
* Erősítse a kistérség és települései, a kistérség és az üzleti szféra közötti teljes párbeszéd kialakulását

A konferencia témája:
Az információs társadalom nyújtotta lehetőségek kihasználása, az elektronikus közigazgatási szolgáltatások az önkormányzatoknál és intézményeiknél, intelligens település programok, kistérségi jó megoldások bemutatása.

Részletes tematika:
Információs társadalom, kormányzati programok, e-önkormányzat, e-demokrácia, elektronikus ügyvitel, e-szakigazgatás, szolgáltatói önkormányzat, e-ügyintézés, minőségbiztosítás, mobil government, jogi környezet, IT infrastruktúra, IT biztonság, portalógia, önkormányzati honlapok, nyílt forráskód a közigazgatásban, kistelepülési - kistérségi lehetőségek, tudásmenedzsment.

A konferencia során szakmai előadások, bemutatók, majd interaktív kerekasztal beszélgetés, e-közigazgatási gyakorlati prezentációkon keresztül ismerhetik meg a Digitális Település Programot a meghívott polgármesterek, jegyzők, önkormányzati hivatali dolgozók, informatikusok, iskolaigazgatók, teleház munkatársak, civil szervezetek képviselői, könyvtárak munkatársai.

A konferencia helyszíne: Berki Vendéglő, Körmend


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.