PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

droszler | 2004. január 16 16:50:46 | körmendi hírek |
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Pályázatonként 5-5 millió Ft., összesen 15 millió Ft. visszatérítendő, kamatmentes kölcsönösszeg elnyerésére

Körmend Város Önkormányzati Képviselő-testülete az alábbi pályázati felhívást teszi közzé:

Előzmények:

Körmenden és térségében 2003-ban több vállalkozás is megszüntette tevékenységét, amely érzékenyen érintette a várost, de mindenekelőtt a munkájukat elvesztett emberek létbiztonságát veszélyezteti.

Körmend Város Önkormányzata azon van, hogy újabb vállalkozások számára tegye vonzóvá a települést, hogy mihamarabb álláshoz jussanak a munkahelyük bezárásában érintett körmendiek.
Ennek érdekében hamarosan elkészül egy Körmendet bemutató marketing anyag. 2004-ben a Karsai Rt. is megkezdi körmendi termelését.

Körmend-Vasvár és Szentgotthárd térségében közben munkahelyteremtő beruházás is kiírásra került, melynek benyújtási határideje 2004. február 2-a.

Körmend Város Önkormányzati Képviselő-testülete 15 mFt-ot különített el munkahelyteremtő vállalkozások támogatására. A támogatás (kölcsön) visszatérítendő formában adható, odaítéléséről első alkalommal a Képviselő-testület, majd -a bírósági nyilvántartásba vételt követően- a Körmenden Foglalkoztatottakért Közalapítvány kuratóriuma dönt.


PÁLYÁZATI FELTÉTELEK:


1. Pályázatot nyújthat be:


a) Olyan Körmenden még nem működő, de a városban beruházó, munkahelyteremtő szándékkal megjelenő vállalkozás, amely vállalja, hogy 5 egymást követő éven keresztül legkevesebb 50 fő folyamatos foglalkoztatását biztosítja Körmenden.

b) A kölcsönre Körmenden már működő vállalkozások is azonos esélyekkel pályázhatnak, amennyiben vállalják, hogy az általuk foglalkoztatottak létszámát 25 fővel megnövelik.

További feltétel:

- Feltétel, hogy a vállalkozás Körmenden lévő székhellyel vagy telephellyel rendelkezzék.
- Egy pályázó egy éven belül csak egyszer részesíthető támogatásban.


2. Benyújtás helye, ideje:


A kölcsön odaítélése pályázat útján történik, amelyet folyamatosan kell benyújtani a Polgármesteri Hivatal címére, Bebes István polgármesterhez címezve (Körmend, Szabadság tér 7.).

A pályázatok leadási határideje: 2004. január 26. hétfő, 16h.


A pályázat elutasításával szemben jogorvoslatnak helye nincs.


3. Kölcsönösszeg nagysága:

Egy pályázat maximum 5 millió Ft. visszatérítendő, kamatmentes kölcsönösszegben részesíthető.

4. Kölcsönösszeg felhasználása:

A kölcsön összege a foglalkoztatás létesítéséhez, növeléséhez szükséges személyi/tárgyi feltételek biztosítására fordítható.
A kölcsön Körmend térségében kiírt munkahelyteremtő beruházások támogatását szolgáló pályázatok által megkövetelt önrész biztosítására is felhasználható.

Ha a támogatott a kölcsönösszeget a szerződésben meghatározott céltól eltérő célra fordítja, a kölcsönszerződést az Önkormányzat azonnali hatállyal felbonthatja. Ebben az esetben a szerződésszegésből eredő jogkövetkezmények az eltérő célra történő felhasználás időpontjától kezdődően állnak be.


5. Kölcsönösszeg visszatérítése:

A kölcsönben részesített vállalkozás a kölcsönösszeget a szerződés megkötésétől számított 24 hónapon belül köteles visszafizetni.


6. Szerződési biztosítékok, szerződésszegés esetei:


Szerződésszegésnek minősül:

- ha a kölcsönben részesített vállalkozás 5 egymást követő éven belül foglalkoztatotti létszámát 50 fő alá, illetve a 25 fővel megnövelt létszám alá csökkenti,
- amennyiben a kölcsönben részesült vállalkozás a támogatási összeget 24 hónapon belül nem fizeti vissza.


Szerződésszegés jogkövetkezményei:

a) Szerződésszegés esetén az Önkormányzat jogosult a szerződést felbontani. A felbontással a szerződés megkötésének időpontjára visszamenő hatállyal szűnik meg.
A felbontás PTK-ban meghatározott jogkövetkezményein kívül szerződésszegés esetén az alább b) és c) pontban meghatározott jogkövetkezmények is beállnak.

b) Amennyiben a kölcsönben részesült vállalkozás 5 egymást követő éven belül foglalkoztatotti létszámát 50 fő alá, illetve a 25 fővel megnövelt foglalkoztatotti létszám alá csökkenti, úgy a kölcsönösszeget -kötbér jogcímén - a mindenkori késedelmi kamattal megnövelt összegben köteles megtéríteni a PTK. 301.§ (2) bekezdése alapján.



c) Amennyiben a kölcsönben részesült vállalkozás a támogatási összeget 24 hónapon belül nem fizeti vissza, úgy beállnak a késedelmes teljesítésnek PTK-ban meghatározott jogkövetkezményei. Ennek megfelelően a teljesítésre megjelölt határidő eredménytelen elteltét követő 1. naptól kezdődően a késedelembe esett vállalkozás a kölcsönösszeg után a mindenkori késedelmi kamatot köteles megfizetni.

Nem minősül szerződésszegésnek, ha a vállalkozás 5 egymást követő éven belül a létszámleépítés, csoportos létszámleépítés jogcímeit kivéve úgy szünteti meg egyes munkavállalók munkajogviszonyát, hogy a foglalkoztatotti létszám nem csökken 50 fő alá, illetve a 25 fővel megemelt foglalkoztatotti létszám alá.

Nem minősül szerződésszegének, ha a vállalkozás a létszámleépítés, csoportos létszámleépítés jogcímeit kivéve úgy szünteti meg egyes munkavállalók munkajogviszonyát, hogy a foglalkoztatotti létszámát 50 főre, illetve a 25 fővel megnövelt foglalkoztatotti létszámra kiegészíti.


Körmend, 2004. január 14.




Bebes István
polgármester



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.