Tanácskoztak a körmendi iparosok

droszler | 2004. január 26 21:29:09 | körmendi hírek |
Öten vehették át a jubileumi ezüstgyűrűt

A körmendi ipartestület az elmúlt év decemberében tartotta meg soron következő küldöttgyűlését. A rendezvényen megjelent küldöttek első napirendként meghallgatták Zsigovits János ipartestületi elnöknek az elmúlt esztendő munkájáról szóló beszámolóját, majd a 2004-es év tennivalóiról is szót ejtettek.

A továbbiakban szó esett még az Iparosok Országos Szövetségének küldöttgyűlésén elhangzottakról, valamint a két iparos bál bevételeinek felhasználásáról. Ezt az összeget zömében az idősebb korú iparosok, illetve időközben elhunyt társak özvegyeinek támogatására fordították. Tájékoztató hangzott még el a soproni kirándulásról és a vendégek viszontlátogatásának csákánydoroszlói tapasztalatairól. Az ügyvezető ismertette a testület gazdasági helyzetét, és tájékoztatást adott a tagdíjból befolyt bevételek felhasználásáról.
Ezután ünnepi pillanatok következtek. Hosszú éveken át végzett eredményes munkájukért többen vehettek át kitüntetéseket. Ezüstkoszorús mester elismerést kapott Haigli Sándor csákánydoroszlói villanyszerelő mester, 25 éves kisipari munkáért járó ezüstgyűrűt vehetett át Dienes Gyula, Szakály Sándor, Bertai Jenő, Bérdi István és Vörös Károly.
A gratulációk után a rendezvény megterített asztal mellett baráti beszélgetéssel folytatódott.

Komjáthy Kálmán
Rábavidék
XV. évfolyam I. szám


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.