Elszaporodtak a trükkös lopások a térségben

droszler | 2004. február 08 20:27:37 | körmendi hírek |
A Körmendi Rendőrkapitányság működési területén, különösen Zala magyével szomszédos településeken az utóbbi hetekben elszaporodtak a trükkös lopások és a gépkocsi feltörések.

Az elkövetők általában Zala megyéből érkeznek hozzánk, s céltudatosan megkeresik azokat a házakat, emlyekben idős személyek élnek egyedül, majd valamilyen ürüggyel bekérezkednek a lakásukba. Gyakran adják ki magukat villanydíj-beszedőnek, árufelvásárlónak, földvásárlónak, vagy egy a faluban közismert személyre, polgármesterre, orvosra, vállalkozóra hivatkozva kérnek felvilágosítást. A lakásokba bejutva kifigyelik a pénz vagy értékek helyét, és miközben az egyik elkövető eltereli a segítőkész személy figyelmét, odébb hívja kitalált ürüggyel, addig társa eltulajdonítja az értékeket.

Több esetben előfordult, hogy a lakás kulcsát a sértettek a villanyóraszekrénybe, vagy más helyre tették, míg távol voltak, de az elkövetők minden esetben megtalálták a kulcsot és így akadálytalanul bejutotak a lakásba.

Kérjük a lakosságot, hogy amennyiben idegen gépkocsi jelenik meg lakókörnyezetükben, és utasaik különböző indokokkal járják a házakat, akkor a gépkocsi rendszámát jegyezzék fel és a 107-es segélyhívón értesítsék a rendőrséget.

A gépkocsi-feltörésekre jellemző, hogy a tulajdonos jól látható helyen hagyja a gépkocsijában az értékeket, táskákat. Az elkövetők betörik a gépkocsi üvegét, benyúlva eltulajdonítják ezeket.
Felhívjuk a gépkocsi tulajdosok figyelmét, hogy értékeiket ne hagyják járműveikben, így ezen bűncselekmények megelezőhetők.

Kérjük a lakosságot, hogy a bűncselekmények megelőzése és az elkövetők elfogása érdekében nagyobb figyelmet fordítsanak lakókörnyezetükre és értékeik megóvására. A rendőrség a kapott bejelentéseket bizalmasan kezeli, és minden bejelentésre azonnal reagál.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.