Ülésezett az önkormányzat

droszler | 2004. február 20 23:10:31 | körmendi hírek |
Tájékoztató
Körmend Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2004. február 19-i üléséről

1. Állattartásról szóló helyi rendelet megalkotása:

* A Képviselő-testület új rendeletet alkotott az állattartásra vonatkozóan. A rendelet az eddigieknél szigorúbb előírásokat tartalmaz.
* Az állattartó jogai és kötelességei is nevesítve vannak: köteles gondoskodni az állattartásra szolgáló létesítmények tisztántartásáról, közegészségügyi előírásoknak való megfeleltetéséről. Az állattartásra szolgáló létesítmények kialakítása csak építési engedély alapján történhet. Az állattartás nem járhat mások jogainak sérelmével.
* Az elhullott állatok elszállításáról a vonatkozó jogszabály szerint az állat tulajdonosa köteles gondoskodni. Az 50 kg-nál kisebb, illetve a 3 hetes koruknál fiatalabb egyedeket saját ingatlanukon is eltemethetik az állattartók.
* A rendelet Körmend város közigazgatási területét övezetekre bontja: a településközpontban az állattartás -a galambok és levágásra vásárolt kishaszon állatok kivételével -tilos. Külön lett szabályozva a kertvárosias lakó övezetben 720 m2-nél kisebb, valamint az ennél nagyobb ingatlanon zajló állattartás, illetve a falusisas lakóövezetben történő állattartás.
* A rendelet védőtávolságokat állapít meg az állattartásra szolgáló létesítmények, valamint a szomszédos és saját épületektől, kutaktól stb.
* A rendeletben foglaltak megtartását a Polgármesteri Hivatal ellenőrzi, szabálysértés esetén pénzbírság kiszabását alkalmazza az eljáró hatóság. Az ellenőrzések még tavasszal megkezdődnek.


2. Helyi építészeti örökség védelméről szóló rendelet megalkotása:

* Körmenden jelenleg 19 egyedi védelem alá vont épület, és 6 területi védelem alá vont utca található.
* Ezen épületek, utcák a város építészeti örökségének részét képezik, és mint ilyen megőrzendők a jövő nemzedékek számára, fenntartásuk, helyreállításuk közügy.
* A rendelet megerősíti Körmend városnak a körmendi helyi védelem alatt álló épületek tervszerű felújítására vonatkozó törekvéseit, amelyre a költségvetési rendeletben is jelentős összegeket különített el a Képviselő-testület (helyi védelem alatt álló épületek felújítására 26 millió Ft., e célra pályázati alapként pedig 5 millió Ft. került meghatározásra.).
* A rendelet értelmében a védetté nyilvánításra bármely személy javaslatot tehet a jegyzőnél. Ezt követően a város főépítésze szakmailag előkészíti a helyi védetté nyilvánítást. A védelem alá vonásról, védelem megszüntetéséről az illetékes bizottság véleményének kikérése után a Képviselő-testület dönt.
* A helyileg védett értékké nyilvánítás az ingatlan nyilvántartásba is bejegyzésre kerül.
* A Képviselő-testület január 15-i ülésén 5 millió Ft-ot különített el helyi értékvédelmi támogatásként. A támogatást pályázat útján lehet elnyerni, a pályázatot minden év március 31-ig írja ki az önkormányzat.
* Pályázók köre: Körmend város közigazgatási területén lévő, helyi védelem alatt álló épület, természeti érték tulajdonosa, bérlője, használója lehet,
* Pályázati feltétel: jogerős építési engedély megléte, teljes költségvetési kiírás, színezett homlokzati rajz,
* Támogatás jellege, mértéke:
o Homlokzatfelújítás esetén visszatérítendő, kamatmentes támogatás nyújthat az Önkormányzat, melynek mértéke a felújítási költség 50%-a, lakóépület esetén max. 1 mFt., társasház, középület esetén max. 2.500.000 Ft.
o Jellemző homlokzati elem (kapu, épületdísz, szobor stb.), vagy egyéb védendő érték felújítása esetén a vissza nem térítendő támogatás nyújtható, melynek maximális mértéke 500.000 Ft.
o Az Önkormányzat támogatást nyújthat magánszemélyek, gazdasági társaságok részére pályázatok benyújtásához szükséges önerő biztosítására is, amennyiben a pályázat összefügg az értékvédelem céljával.
* A pályázatokat -egy több fős munkacsoport előzetes szakmai véleményezése után - Képviselő-testület bírálja el.

3. Közlekedési koncepció:

* A közlekedési felülvizsgálat célja, hogy Körmend város forgalma a megfelelő szintű és kiépítettségű utakon bonyolódjék le. A koncepció elkészítése során olyan észak - déli és kelet - nyugati tengelyeket kerestek, amelyek a városrészek közti forgalmat megfelelően el tudják látni.
* A Képviselő-testület első fordulóban már korábban megtárgyalta a város közlekedési koncepcióját. Ezt követően lakossági fórumok zajlottak, ahol a témához kapcsoló javaslatait bárki előadhatta.
* Ezt követően készült el a közlekedési koncepció tervezete, amelyet a Testület megvitatott és a következőkről döntött:

- Somogyi Béla Utca: A vasúton túli családi házas beépítés fő gyűjtőútja. Főútvonalról védett útvonallá történő átminősítéséről döntött a Képviselő-testület, hogy lassítsa az utca forgalmát.

- Móricz Zs. u.: "jobbkezes" utcává történő átminősítéséről döntött a Képviselő-testület. Egyenrangú kereszteződéssé válnak az alábbi útkereszteződések: Móricz - Mártírok útja, Móricz - Táncsics, Móricz - Erkel, Móricz - Petőfi, Móricz - Jókai Mór, Móricz - Batsányi.

- Dienes L. u.: Ezen utcánál problémát okozott, hogy a keresztező utcákból a Dienes L. u-ban rendszeresen parkoló autók miatt nem lehet kilátni. Mivel védett utca, így forgalma felgyorsult. A testület az utca védett jellegének megszüntetéséről döntött.

- Kossuth L. u.: A Képviselő-testület úgy döntött, hogy nem változtat az utca jelenlegi közlekedési rendjén, az továbbra is kétirányú marad. Ugyanakkor a 3,5 tonnánál nagyobb összsúlyú járművek az utcában a jövőben nem közlekedhetnek.

- Bástya u.: forgalmas gyűjtőútról van szó, amely kereskedelmi övezet is egyben. Az utca teljes hosszában indokolt a kétirányú forgalom visszaállítása, hogy a Szabadság térről a Rákóczi útra egyszerűbben ki lehessen jutni. A forgalmi rend következtében az utcában a parkolást meg kell tiltani. A Képviselő-testület a Bástya utcát teljes hosszában védetté nyilvánította "Elsőbbségadás kötelező" táblák kihelyezése mellett.

- Zrínyi u.: a képviselő-testület az utca teljes hosszában a kétirányú forgalom visszaállításáról döntött, mivel a Bástya utcából a piac felől haladva sehol sem lehet a Rákóczi utcára kihajtani. Az iskola miatt a gyalogos forgalom is jelentős. A kényszerű áthajtás kiterelésével forgalomcsökkenés áll elő.

- A Testület döntött arról is, hogy a mozi határában fekvőrendőr kihelyezésével lassítja a forgalmat, figyelemmel arra, hogy a közelben iskola található.


4. MIK beszámoló:

* Az intézmény tevékenysége az öntevékeny aktivitásra, egyéni vagy csoportos tevékenységre épít. Cél a hagyományok ápolása, kapcsolatok mélyítése, információk rendelkezésre bocsátása. Az intézmény elsődleges céljai közt tekinti az amatőr művészeti mozgalmak támogatását, rendezvényeikhez való segítség nyújtását. Így segítik a különböző civil, non-profit szervezetek létrehozását, működésükhöz támogatást nyújtanak.
* A művészeti csoportok közül kiemelendő a Városi Vegyeskar és a Körmendi Alternatív Színjátszó Társaság tevékenysége. Előbbi rendszeres kísérője minden nagyobb rendezvénynek, 2003-ban nagy sikerrel adták elő Sabáli László Körmendi Batthyány Miséjét. Utóbbi amatőr társulat az elmúlt 2 évben több db-ot is nagy sikerrel színre vitt (pl. Exupéry: A kis herceg, Moliere: Sganarelle, Hrabal: Gyöngéd barbárok stb.). A Vas Megyei Színjátszó Találkozón arany minősítést kaptak.
* A MIK mindezek mellett 38 csoportnak ad otthont. Több tanfolyam is zajlik párhuzamosan (nyelvtanfolyam, táncos, sportos foglalkozások, Hölgyek Népfőiskolája stb.) Zenei rendezvények keretében évente 3 alkalommal ifjúsági hangversenyt szerveznek a Nemzeti Filmharmóniával karöltve. Évtizedes hagyományai vannak a Nemzetközi Várkoncertnek, amely a Rába-parti nyár nyitórendezvénye is.
* A Pannon Ősz keretében több kiállítás is megtekinthető volt.
* Az Alternatív Diák Időtöltő Klub is jelentős részt vállal az ifjúság felkarolásában, hasznos programokkal való kiszolgálásban. Az első megyei ifjúsági táborra Döröskén az A.D.I. szervezésében került sor.
* Gazdálkodását a MIK pályázati pénzekkel is kiegészíti.
* A Képviselő-testület elfogadta az intézmény beszámolóját azzal a kiegészítéssel, hogy belső ellenőrrel vizsgáltassák meg az alaptevékenység körén kívül eső tevékenységekből eredő bevételi/kiadási forrásokat.


5. VASIVÍZ Rt. kérelme:

* A 2003. évi LXXXIX. törvény új kötelezően fizetendő díjat, a környezetterhelési díjat vezette be. A törvény e díjnak 3 fajtáját állapítja meg: levegőterhelési díj, vízterhelési díj és talajterhelési díj, utóbbira vonatkozó rendelkezések 2004. július 1-én lépnek hatályba.
* A vízterhelési díjfizetési kötelezettség a VASIVÍZ Rt-t terheli, ám a törvény értelmében a közszolgáltató a díjat áthárítja a szolgáltatást igénybe vevőkre.
* A VASIVÍZ Rt. számításai szerint Körmenden a díj mértéke 11 Ft/m3 + 15% ÁFA. E díj egységesen, a számlázott szennyvíz arányában terheli majd a fogyasztókat.
* Megjegyezendő, hogy a körmendi szennyvíztisztító korszerűsítésének befejezését követően a díj mértéke várhatóan csökkeni fog.


6. Kórház-Rendelőintézet gazdasági társasággá történő átalakításának lehetőségei:

* A körmendi Batthyány -Strattmann Kórház-Rendelőintézet önkormányzati fenntartásban, de OEP finanszírozásban működik.
* A Kórház 2004. évi költségvetési hiánya több mint 50 millió Ft. körül alakul. Ebből is egyértelműnek látszik, hogy az önkormányzat nincsenek meg a pénzügyi forrásai a Kórház működtetésének finanszírozására, az OEP finanszírozás viszont nem elegendő.
* A Képviselő-testület korábbi ülésén megbízta Dr. Bárány Győző igazgatót, hogy vizsgálja meg a Kórház más formában való működtetésének lehetőségeit. Ez megtörtént, a Kórház vezetése a dolgozókat is megfelelően tájékoztatta. A Kórház külső gazdasági társaság bevonását támogatta.
* Természetesen a külső tőke bevonása több kérdést is felvet (közalkalmazottak továbbfoglalkoztatásának lehetőségei, műszerek beszerzése, épület felújítása stb.). Ezen érdekeket megfelelően képviselni kell a tárgyalások során.
* A Képviselő-testület az országban szinte elsőként egyhangú szavazással úgy döntött, hogy a Batthyány -Strattmann Kórház-Rendelőintézetben az egészségügyi közszolgáltatást az ellátási kötelezettséget átvállaló magánszolgáltató (gazdasági társaság) útján kívánja biztosítani. A közszolgáltatás átadása 2004. június 1- ig meg kell, hogy történjen.
* Körmend e döntésével kifejezi a magyar egészségügyi ellátás valamennyi problémáját. A jelenlegi finanszírozás mellett egyre több önkormányzat kényszerül felvállalni e döntés felelősségét.

7. Képesség kibontakoztató és integrációs felkészítés:

* Egy miniszteri rendelet még 2002. decemberében bevezette a képesség kibontakoztató és az integrációs felkészítés fogalmát. E felkésztések célcsoportját azok az általános iskolás gyerekek jelentik, akiknek a szülei nyolc általános iskolai osztályt, vagy kevesebbet végeztek és anyagi helyzetük miatt jogosultak gyermekvédelmi támogatásra.
* A Képviselő-testület úgy döntött, hogy elvégezteti az általános iskolákban a megfelelő felméréséket, annak érdekében, hogy megteremthesse a képesség kibontakoztató és az integrációs felkészítés feltételeit.

8. Felvételi körzet, beiskolázási időszak meghatározása:

* Átruházott hatáskörben az Oktatási, Ifjúsági és Ifjúságvédelmi Bizottság döntött az óvodai és általános iskolai felvételi körzetek, valamint a beiratkozási időszak meghatározásáról.
* Előbbi alapja a közoktatásról szóló törvény, miszerint közoktatási intézményt fenntartó helyi önkormányzat meghatározza és közzéteszi az óvodák, iskolák működési (felvételi) körzetét. Az e körzetben élő gyermekek, tanulók felvételét, átvételét az óvoda, iskola nem tagadhatja meg ?" E kötelezettség tehát csak a közoktatási intézményeket köti, hiszen a szülőket megilleti a szabad iskolaválasztás joga. A közoktatási intézmények azonban nem tagadhatják meg a körzetben élő gyermekek felvételét, átvételét!
* A beiratkozási időszak kapcsán a bizottság a 2004/2005-ös nevelési év, tanév jelentkezési, beíratási időszakát 2004. április 21-22-23-ában határozta meg.



2004. február 19.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.