Jubileumi munkacsoport alakult

droszler | 2004. február 22 08:55:27 | Holocaust évforduló |
Az évfordulók megünneplésére készülnek Körmenden

Körmend az elkövetkezendő időszakban több kiemelkedő évfordulónak is elébe néz. Egyebek között idén lesz a városi könyvtár névadójának, Faludi Ferenc születésének 300., az első várossá nyilvánítás 760., a holocaust 60., a kastélyszínház avatásnak 25. évfordulója is. Készülődik továbbá a város a Batthyány család Körmenden tartózkodásának közelgő négyszáz éves jubileumára, a szokásos éves nagyrendezvények, mint a vízikarneváli programok, a Luca napi események és a karácsonyi nagyvásár megtartásra.
A szükséges előkészítő munkálatok összehangolása céljából a városatyák úgy határoztak: jubileumi munkacsoportot hoznak létre.
Az ötletet egy tartózkodás mellett egyhangúlag támogatták. A munkacsoport tehát létrejött, elnöke Szabó Ferenc alpolgármester, alelnöke pedig Dr. Nagy Zoltán múzeumigazgató, a Kulturális, Turisztikai és Sport Bizottság elnöke lett. A munkában részt vesznek a kulturális bizottság tagjai, a közművelődési és közgyűjteményi intézmények (könyvtár, művelődési és ifjúsági központ) igazgatói és egy-egy delegált munkatársuk. Erősíti a csapatot az önkormányzat által ösztöndíjjal támogatott, szakirányú, felsőfokú tanulmányokat folytató, fiatal értelmiségiekből álló csoport, valamint a polgármesteri hivatal dolgozói közül dr. Stepics Anita jogász, Czafit Csaba műszaki szakértő és Kerecsényi Rita pályázatfigyelő.
A munkacsoport idei évi működéséhez a városatyák 3 millió forintos pénzalapot különítettek el. E pénz egyben a felsorol és tervezett városi ünnepi események programjainak pályázati alapja is egyben.

tóth
Rábavidék
XV. évfolyam 3. szám
2004. február 20.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.