Új edző a Szentgotthárd VSE-nél

droszler | 2004. február 28 11:02:33 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !
A kölcsönös bizalomra és a munkára épít

Az idei év január 15-e óta a Körmenden élő Kutasi Tibor tanár az edzője a Szentgotthárd VSE futballcsapatnak. A gotthárdi egyesület vezetése már decemberben megkereste ajánlatával, de csak hosszabb gondolkodási idő és többszöri egyeztetés után mondott igent. Mivel ő a Kék Sünik ULC elnöke és edzője, a feltételei között szerepelt, hogy az új megbízatás ne menjen a gyermekekkel végzett szakmai munka rovására.

- Hogy telt az eddig eltelt másfél hónap, és mennyire sikerült a beilleszkedés?

- Nem volt nehéz a beilleszkedés, a csapatot, játékosokat, körülményeket hamar megismertem. Ugyanaz a mostani játékosállomány, mint amelyik tavaly kiesett az NB III-ból. Két hét csúszással kezdtük az alapozást a tehetséges ifjúsági csapattal, hogy őket is megismerjem. Szeretnék beépíteni 3-4 fiatalt a nagy csapatba. Hetente kétszer van edzés, és hetente edzőmeccsekre is volt lehetőségünk.

- Eddig öt edzőmeccsünk volt, és még kettőre van lehetőség. Legnagyobb gond a fegyelem és a figyelem hiánya. Úgy látom, a taktikai dolgokkal tisztában vannak, de az elmúlt időszak edzés kihagyása nagyon meglátszik a játékosokon. Van mit tenni erőnlétileg és taktikailag is. Javítani kell az edzés látogatottságon is, bár természetesen tudom, hogy rajtuk kívülálló okok miatt sem tudnak jönni az esti edzésekre, a munkahelyi elfoglaltságokból adódó ütközések okozzák a legnagyobb gondot. Mentálisan is teljesen szétesett a csapat, sok volt a kiállítás, a sárga lap, az eltiltás, de úgy érzem, játéktudásbeli problémák nincsenek. Van pár nagyon jó képességű játékos a társaságban. Nagyon fontos, hogy kölcsönösen bízzunk egymásban, én bízom a játékosokban, mert látom rajtuk, hogy képesek jobb teljesítményre is. Amúgy nagyon különleges helyzetben vagyok, mert nem sokan vannak az országban, akik az óvodásoktól kezdve felnőttekig minden korosztállyal foglalkoznak, így rálátásom van felmenő rendszerben a magyar futball minden pozitívumára és negatívumára.

- Akkor azt is látod, hogy hol vesznek el a tehetségek.

- 15-18 éves koruk körül vesznek el először a gyerekek. Új iskolába kerülnek, nehéz a tanulást a sportolással összeegyeztetni, és már látják, hogy mi van a felnőtt csapatoknál is. Jól jött nekem olyan szempontból ez a lehetőség, hogy látom, a gyerekeknél min kell változtatni, erősíteni, kiemelni, vagy ha kell, elhagyni.

- A szentgotthárdi csapattal melyek a tavaszi fordulóban a célkitűzések?

- Jelenleg a 18 csapat közül a 13. helyen vagyunk, a csapat a megszerezhető pontok 30%-át szerezte meg. A következő idényben az átszervezés miatt 6-8 csapat ki fog esni, ezért a bennmaradáshoz az első tíz között kell végeznünk, hogy ismét megyei első osztályú csapata legyen a városnak. Tudni kell, hogy a csapat tagjai amatőrök. Munka mellett játszanak, és ezért eltérően az eddigi évektől semmilyen juttatást nem kapnak. A foci szeretetéért játszanak továbbra is. Ezért becsülöm őket, és számomra ez a bizalom egyik fontos pillére is. A játékosállomány változatlan maradt az érkezésem után is. Ennek a táraságnak kell megoldani a nem egyszerű feladatot. Nehéz helyzetben vagyunk, hisz három meghatározó játékos; Bartakovics, Németh, Erős az első két fordulóban eltiltás miatt nem játszhat. Ráadásul az első három fordulót játsszuk. Továbbá az egész tavaszi szezonban csak hétszer játszunk itthon, tízszer idegenben. Így teljes a kép. A játékosoknak és nekem is a tudásunk legjavát kell nyújtanunk, teljes figyelemmel, fegyelemmel, odaadással, hogy teljesítsük a szinte lehetetlent. Nem egyszerű feladat. De ezért is vállaltam, szeretem a kihívásokat.

CséTom
Rábavidék


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.