Vas Megye Közgyűlésének körmendi kitüntetettjei

droszler | 2004. március 16 19:59:46 | körmendi hírek |
Vas Megye Közgyűlése ünnepi ülésen március 15-én adta át
"Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért"
kitüntetéseket.


A körmendi kitüntetettek:

"Oktatási tagozat"

Kattintson a képere !
Dr. Pesti Józsefné,
a körmendi Kölcsey Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanára


1947-ben született Szaknyéren. Csendes, melegszívű, a gyerekek érdekeit és körülményeit figyelembe vevő pedagógus. Nagy energiákat mozgósít a nevelőtestület egységes munkamódszereinek kialakításáért, a tanuló-pedagógus-szülő "hármas" együttgondolkodásának és cselekvésének megvalósításáért. Jelenleg a város és városkörnyék iskoláiból szerveződött a kistérségi kémia tanárok szakmai munkaközösségének vezetőjeként koordinálja az e területhez kapcsolódó időszerű feladatokat. Tanulói a kémia tantárgyból a közelmúltban többször a megyei, sőt az országos versenyen is az élen végeztek. Szakmapedagógiai munkájával, emberbaráti habitusával és példaadó életvitelével mintát nyújt közeli s tágabb környezetének egyaránt.



"Kulturális tagozat"

Kattintson a képere !
P. Horváth Sándor
nyugdíjas zenész, együttes-vezető



1943-ban született Körmenden. Cigányzenész családból származva korán elsajátította kisebbsége dalkincsét. Folyamatosan képezve magát a magyar műzene avatott ismerője, tolmácsolója lett. 1963 óta zenész, különféle vendéglátóipari egységekben szórakoztatta közönségét, igen magas szakmai szinvonalon. Zenészi és prímási tevékenységét munkáltatói többször munkahelyi elismeréssel honorálták. Szakmai felkészültségével, emberi hozzáállásával kivívta a cigányzenészek elismerését is. Együttese az Ungaresca Táncegyüttesnek 15 évig kísérő zenekara volt. A körmendi képviselő-testület tagja, a helyi cigány kisebbségi önkormányzatnak is felelős képviselője. 40 évig magas szintű zenészi. együttes-vezetői munkájáért érdemes az elismerésre.


Kattintson a képere !
Tóth László
nyugalmazott könyvtári technikus


1954-ben született Körmenden. 1972-től 2001-ig dolgozott a Körmend Városi Könyvtárban. Több mint 130 ezer felvételt készített a megye gazdasági, kulturális, sport, ifjúsági és közéleti eseményeiről. Az elkészített anyagokat szakszerűen feldolgozva minden évben egy közgyűjteménynek adományozta. Eddig közel 15 ezer cikket írt, melyeket helyi, megyei és országos lapokban publikált. Közel 60 könyvet illusztrált fotóival s közreműködött számtalan szakdolgozat és prospetktus elkészítésében. Jelenleg a "Rábavidék" című regionális lap munkatársa. Tagja Csaba József Honismereti Egyesületnek, a MUOSZ-nak, valamint a Kossuth Szövetségnek.



Kattintson a képere !
Varga ANtal
a körmendi Béri Balogh Ádám Táncegyüttes tánckarvezetője, néptáncpedagógus


1963-ban született Körmenden. Néptáncos pályafutását szakmunkástanulóként a táncegyüttes utánpótlás csoportjában kezdte 1979-ben. Rátermettsége, kitartó hozzáállása és a közösségi tevékenység iránti affinitása hamarosan az együttes soraiba emelte. 1988-tól a művészeti vezető asszisztenseként is végzi munkáját. Az általa nevelt táncosok nagy számban a 35 éves jubileumát ünneplő Béri Balogh Ádám Táncegyüttes tagjai, akiknek színpadi és közösségi teljesítményéhez vezetőjük példaadó elköztelezettsége, állhatatossága meghatározó módon hozzájárult.


"Sport tagozat"

Kattintson a képere !
Németh István,
A MARC-Körmend kosárlabdacsapat játékosa


1979. november 16-án született Körmenden. A körmendi csapattal egyszer nyert magyar bajnokságot, kétszer Magyar Kupát. Eddigi pályafutása jelentős reklámot hozott országon belül és túl Körmendnek és Vas megyének. 2002-ben három éves szerződést kötött Európa egyik sztárcsapatával a Benetton Trevisoval, mellyel Olasz Szuperkupát és olasz bajnokságot nyert. 2003 tavaszán az olasz klub kölcsönadta nevelőegyesületének, a MARC-Körmendnek, és főként ennek köszönhetően a csapat a 6. helyről indulva szenzációs hajrával megnyerte a klub történetének harmadik bajnoki címét. A megye jó hírét a magar válogatott tagjaként is folyamatosan öregbíti.


A kitüntetetteknek elsőként gratuláltak

Kattintson a képere !



Fotó: Wolf Ferenc


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.