A helyzet tarthatatlan és veszélyes!

gangura | 2002. augusztus 22 20:28:49 | körmendi hírek |
A helyzet tarthatatlan és veszélyes!
Potyog a vakolat a Heiszig-házról



A képviselő-testület foglalkozott a Heiszig-ház homlokzati részének felújítási tervével is. A városkép javítása, a párkányról lehulló vakolatok okozta balesetveszély megszüntetése érdekében a rekonstrukciós munkálatokat mielőbb el kell végezni.



A Házkezelőség az épület bádogosmunkáira ajánlatokat kért, a kőművesmunkákra vonatkozóan azonban még nem érkeztek kalkulációk, így a várható kiadásokat a tételes költségvetés alapján számították ki. Az elvégzendő munkák anyag- és díjköltsége a számítások szerint mintegy 15 millió forint. Mivel az épület 49 százalékban önkormányzati tulajdon, fontos és eldöntendő kérdés, hogy ennek arányában az önkormányzat vállalja-e a felújítást. Az sem elhanyagolható tényező, hogy a lakóközösségek miként tudnák válllani ha egyáltalán vállalni tudják - a reájuk eső részt. A feladat azért is sürgető, mert az I. fokú építésügyi hatóság felszólította a Rákóczi u.1-3. számú és a Vida József utca 2. számú épületek lakóközösségeit, hogy az épületek párkányzati részéről lehulló, leszakadó vakolatdarabok okozta balesetveszélyt szüntessék meg. Az a felszólítás 100 ezer forintig terjedő kényszerítő bírság kiszabását helyezte kilátásba.
Az önkormányzat illetékesei a közeljövőben egyeztető tárgyalásokat folytatnak a lakóközösség képviselőjével a problémák megszüntetésére. A képviselők egyetértettek abban, hogy valami módon megoldást kell találni, a felújítást el kell végeztetni, mert helyzet tarthatatlan és veszélyes!


Rábavidék, ász


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.