Osztrák zarándokok Körmenden

droszler | 2004. március 29 22:53:33 | körmendi hírek |
Batthyányra emlékeztek

Március 21-én vasárnap reggel három osztrák busz állt meg Körmenden a főtéri parkolóban. Utasaik burgenlandi zarándokok voltak, akik háromnapos zarándoklatuk utolsó napján Körmendre érkezve tisztelegtek a herceg orvos emléke előtt.
Először a kastélyba vonult Dr. Paul Iby eisenstadti püspök vezetésével a 150 katolikus hívő, ahol a díszteremben német nyelvű előadást hallgattak meg Dr. Batthyány- Strattmann László életéről. A program a Szent Erzsébet plébániatemplomban szentmisével folytatódott. A zsúfolásig megtelt templomban Bebes István polgármester először magyarul, majd németül köszöntötte a burgenlandi vendégeket megemlékezve arról, hogy tavaly március 23-án avatta boldoggá II. János Pál pápa a Szegények Orvosát. Dr. Batthyány az orvoslás terén végzett tevékenységével és a szegények támogatásával is tanúságát adta keresztény hitének.
A szertatás után Dr. Gyürki László pápai prelátus mutatta meg a Batthyány oratóriumot. A vendégek kifejezték köszönetüket a fogadtatásért és a tájékoztatásért. Mivel a zarándoklat célja az volt, hogy résztvevői végigjárják a magyar és osztrák Batthyány emlékhelyeket, ebéd után Güssingbe mentek, hogy Batthyány Boldog László sírjánál fejezzék be lelki élményekben bővelkedő útjukat.

Csihar Tamás
Rábavidék
XV. évfolyam


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.