Egyelőre nem lesz elkerülőút Körmendnél

droszler | 2004. március 31 23:05:03 | körmendi hírek |
A körmendieknek még éveket kell várniuk, amíg megépül a 8-as főút új nyomvonala. Addig együtt kell élniük a hatalmas zajjal és a kígyózó teherautósorokkal - írja a rádio.hu.

A 8-as számú Körmendet elkerülő szakaszának építése a kormány 2015-ig érvényes hosszútávú úthálózat-bővítési programjában szerepel. Vörös Árpád, a Vas megyei Közútkezelő Kht. fejlesztési osztályvezetője a közszolgálati rádió kérdésére elmondta, az elképzelések szerint 2006-ban kezdik építeni a szakaszt, amely Magyarszecsőd és Körmend között tér majd el a jelenlegi nyomvonaltól. A 8 kilométer hosszúságú út a várost északról kerüli meg, és Horvátnádalja térségében tér vissza a főút eredeti vonalához.

Körmenden jelenleg mintegy napi 10-12 ezer gépjármű halad át, ennek több mint 10 százaléka nehéztehergépkocsi, ezért is fontos a beruházás mielőbbi elindítása, melynek becsült költsége mintegy 7 milliárd forint lesz.

A kétsávosra tervezett elkerülő út építésénél figyelembe veszik a bővítés lehetőségét, mivel a hosszútávú tervek szerint a Körmendtől az országhatárig tartó szakaszt a későbbiekben új nyomvonalra terelik, amely két plussz két sávon bonyolítja majd a 8-as számú, akkor már gyorsforgalmi út közlekedését.


Forrás: www.radio.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.