Körmend: ütközet a kastélyért

droszler | 2004. április 05 16:11:38 | körmendi hírek |
A jövőben a Batthyány-kastély egészét kívánja a város céljaira hasznosítani Körmend önkormányzata.

Ezért a testület visszavonta azt a tavalyi határozatát, amelyben lemondott a barokk épületegyüttes egyes részeinek használati jogáról arra az esetre, ha azt vállalkozói működtetésbe adják - jelentette be Bebes István polgármester.
Az önkormányzat döntését jogsértőnek tartja Györey Zsolt, a fővárosi székhelyű Szeleste 2001 Kft. ügyvezetője. Györey tudósítónknak azt mondta: cége 2002 decemberében üzemeltetői jogot kapott a Kincstári Vagyoni Igazgatóságtól (KVI) a kastély egyes épületeire. Hozzátette: az ingatlanok teljes felújítása és idegenforgalmi hasznosítása szerepelt a terveikben. Hangsúlyozta: eddig 200 milliót fektettek a kastélyba, és már szervezik a nyári programokat. Az önkormányzat új döntésével szemben jogi lépéseket fontolgatnak.
A város vezetői úgy tudják: a KVI hamarosan újabb pályázatot ír ki a kastély hasznosítására, amelyre az önkormányzat is beadhatja a tervét. A polgármester szerint a város elképzeléseit támogatják a Batthyány család Ausztriában élő tagjai, akik levéltárukat a körmendi kastélyba telepítenék, ha erre a feltételeket a város megteremti.

Népszabadság


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.