Várható időjárás

droszler | 2004. április 06 20:49:15 | körmendi hírek |
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése
az Allianz Hungária Biztosítóval együtt-szövetségben

Érvényességi időszak: 2004. április 7.
Készült: 2004. április 6.


Általában borult idő lesz, éjszaka azonban időnként felszakadozik a felhőzet. Kezdetben sokfelé, éjjel
egyre kevesebb helyen várható eső, zápor. A déli, délkeleti, majd északnyugati szél gyakran megerősödik. A hőmérséklet szerda hajnalban 3, 5 fok között alakul. Szerdán eleinte borongós idő lesz, majd délutántól csökken a felhőzet. Elszórtan lesz eső, zápor. Az északnyugati szél gyakran megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 11 fok között alakul.

Kattintson a képere !


Közlekedés és orvosmeteorológiai előrejelzés szerda estig:

ORVOSMETEOROLÓGIA

Frontokkal tarkított, mozgalmas időjárás várható szerda estig. Kezdetben az ittlévő, saját kis ciklonunknak mind a meleg, mind a hidegfrontja egyidejűleg érezteti hatását. Elsősorban a betegeket
viseli meg ez az idő, a vérnyomás és a vérkörzés többször is, ellentétes irányban változik, légzési nehézségek is felléphetnek. Az egészségesek közérzete is nagymértékben ingadozik: a fejfájást, a
szédülést többször is tettrekészség, fokozott mozgásigény válthatja föl.
Holnap (szerdán) a kettős front már csak kezdetben és csupán a keleti tájakon lesz meghatározó. Hidegfront érkezik az ország legnagyobb része fölé. A hőmérséklet csak keveset emelkedik, a páratartalom magas marad, a szél is megerősödik. Mindez kedvezőtlenül alakítja hőérzetünket; a korábbiaknál most ismét melegebben kell öltöznünk. A hidegfront a vérnyomás csökkenését hozza, lassúbbak leszünk, a külvilág ingereivel szemben közönyössé válunk.


KÖZLEKEDÉSMETEOROLÓGIA

Igencsak változékony időre kell számítanunk. Kevés lesz a napsütés, sok a felhő. Gyakran és sokfelé várható eső. A nem éppen optimális megvilágítási és látási viszonyok fokozott figyelmet kívánnak. Zivatarban a hirtelen és jelentősen romló látás mellett a viharos szél is bajt okozhat.

A LEGALACSONYABB ÉJSZAKAI HŐMÉRSÉKLET: 4, 9 fok között,
A LEGMAGASABB NAPPALI HŐMÉRSÉKLET: 9, 14 fok között várható.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.