Rendőrségi hírek Vas megyéből

droszler | 2004. április 09 11:03:45 | körmendi hírek |
Tegnap délután szombathelyi járőr előállította azt a helybeli nőt, akit a Városi Bíróság keresett.

Tegnap délután szombathelyi Opeles közlekedett a 11-es Huszár úton, amikor nekiütközött az előtte megálló Daewoo gépkocsinak. Az opeles nőt előállították vérvételre, s kiderült, hogy enyhén ittasan közlekedett.

Tegnap délután Tanakajdról értesítették a rendőrséget, hogy egy férfi a kocsmában tör-zúz és bántalmazta az italbolt vezetőjét. A kiérkező járőr elfogta azt a helybeli férfit, akit a garázdasággal gyanúsítanak.

Tegnap délután a Szelestey és Vörösmarty utcák kereszteződésében szólalkozott össze egy autóbusz vezető és egy személygépkocsi vezető, majd tettlegességre is sor került. A járőr garázdaság gyanúja miatt előállította a verekedő vépi autóst.

Tegnap este egy újperinti telephelyre hatoltak be a tolvajok és egy hideglevegős szárító ventilátort vittek el. A kiérkező járőrök a helyszín közeléből előállították azt a négy szombathelyi férfit, akik a lopással alaposan gyanúsíthatóak. Ha sikerült volna nekik a bűncselekmény, akkor kb. 100.000,- Ft kárt okoztak volna.

Tegnap délelőtt Körmenden az egyik élelmiszerboltba történt lopás. A járőrök a bolt elől előállították azt a szombathelyi férfit, akit a lopással gyanúsítanak, illetve társait Nádast községből állították elő, akiket azzal is gyanúsítanak, hogy Körmend több boltjából csokoládét, rágógumit, italokat, ropikat loptak el. A négy szombathelyi férfi által okozott kár eddig közel 40.000,- Ft.

Tegnap délután szentgotthárdi őrsre állítottak elő egy helybeli és egy osztrák férfit, mivel az egyik büfében összevitatkoztak, majd a Kossuth Lajos utcában dulakodtak, miközben a magyar férfi beleesett egy üzletajtóba, melynek üvege betört. Az ittas férfiak közül az osztrák állampolgár ellen indult garázdaság gyanúja miatt eljárás.

Tegnap éjjel a Körmendi Rendőrkapitányságra ment be vérző fejjel egy helybeli férfi, aki elmondta, hogy az egyik borozóba sörösüveggel fejbe vágták. Az eddigi adatok szerint a sértett italozás közben szóváltásba keveredett a helybeli ismerősével, dulakodtak, majd ezután sörösüveggel fejbe vágta vitapartnere, mellyel könnyebb sérülést okozott. Az ügyben garázdaság gyanúja miatt indult eljárás.

Tegnap délután a járőrök a csehi és bérbaltavári elágazóból előállítottak egy mikosszéplaki Simsonost, aki enyhén ittasan közlekedett.

Tegnap délután a sértett édesanyja tett bejelentést a szentgotthárdi rendőrségre, hogy a Várkertben kislánya elé egy idegen férfi állt és nemi szervét mutogatta obszcén kifejezések között.

Az elmúlt napokban Szombathelyen a Körtés területén lévő hétvégi házba lakatlevágás módszerével jutott be a tettes és benzinmotoros szivattyút, ruhákat vitt el. A kár kb. 100.000,- Ft.

Tegnapra virradóra ismeretlen tettes Szombathelyen a Szabó M. utcában parkoló Fordról eltulajdonította a légterelőt. A kár kb. 9.000,- Ft.

Tegnap délután Szombathelyen a Forró utca egyik lakásába surrant be a tettes és egy Sony Ericson telefonnal távozott. A kár kb. 40.000,- Ft.

Tegnap délután Szombathelyen a Szőllősi sétány egyik épületének udvari éléskamrájába ablakbetöréssel próbált behatolni a tettes, de megzavarták, így elmenekült.

Tegnap délután Szombathely egyik áruházának parkolójában törtek fel egy VW Passátot, majd a kesztyűtartóból fényképezőgépet és három szemüveget vittek el a tettesek. A kár kb. 200.000,- Ft.

Tegnap éjjel a Hollán Ernő utcából rendzavarás miatt állítottak elő szombathelyi férfit, aki egy másik személyt rángatott.

Tegnap délután tett bejelentést egy sárvári nő a rendőrségen, mivel férje házuk udvarán kiskorú gyermeke előtt bántalmazta, így könnyű sérülést szenvedett. A férfit őrizetbe vették.

Ma hajnalban az egyik mesterházi italbolt ajtaját feszítették ki, majd a pénznyerő gépet is felfeszítve kb. 80.000,- Ft-tal és 4 doboz cigarettával távoztak.

Vas MRFK Sajtószolgálata


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.