Jön a Mediawave

droszler | 2004. április 13 11:38:48 | kultúra |
A fényírók fesztiválján, a Mediawave-n nyolcvanegy filmet vetítenek a versenyprogramban, a Győrött április 23-án megnyíló, egy hétig tartó összművészeti seregszemle eseményeinek több település, közöttük Budapest, Kapuvár, Komárom és a szlovákiai Révkomárom is otthont ad - mondta a rendezvénysorozat szervezője az MTI-nek.

A Mediawave gerincét a nemzetközi filmverseny alkotja. A versenyprogramban 24 ország 81 filmjét vetítik, amelyeket az előzsűri 56 országból érkezett 1261 alkotás közül választott ki - közölte Oláh Attila pr-menedzser.

A fesztivál az elmúlt 14 évben jelentős nemzetközi rangot vívott ki magának, a filmművészethez újabb és újabb művészeti ágak kapcsolódtak.

A ma már a kelet-közép-európai térség egyik legjelentősebb összművészeti találkozójaként számon tartott fesztiválon fellépnek a legújabb zenei irányzatokat képviselő magyar és külföldi együttesek. A Mediawave látogatóinak a nemzetközi fotóművészet legújabb produktumait is bemutatják.

A programra szólisták és együttesek érkeznek Szlovákiából, az Egyesült Államokból, Romániából, Szibériából, Lengyelországból.

A gazdag kínálatból kiemelkedik az amerikai St. Louis Blues Evening blues- és soul-koncertje április 23-án, egy nappal később az orosz Baskir Group koncertje és az amerikai John Zorn?s Electric Masada dzsesszkoncertje április 30-án. Ezeket a hangversenyeket Győrött, a fesztivál fő helyszínén tartják.

A programot kiállítások színesítik. A táncművészet, a színház, az előadóművészet témakörében a fesztiválra meghirdetett nemzetközi fotópályázat legsikeresebb alkotásaiból nyílik kiállítás április 25-én a Győri Nemzeti Színház aulájában.

forrás: www.esemenymenedzser.hu

A Fényíró Fesztivál honlapja: http://www.mediawave.hu/


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.