Várható időjárás

droszler | 2004. április 19 22:54:00 | körmendi hírek |
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése az Allianz Hungária Biztosítóval együtt-szövetségben

Érvényességi időszak: 2004. április 20.
Készült: 2004. április 19.

Gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, emellett helyenként hosszabb-rövidebb napsütésre is számítani lehet. Többfelé várható eső, zápor. Egy-egy zivatar is kialakulhat. Sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik a délkeleti, majd északkeleti szelet.
A hőmérséklet hajnalban 8, 10,
kedd délután 12, 14 fok körül valószínű.

Kattintson a képere !Közlekedés és orvosmeteorológiai előrejelzés kedd estig:

ORVOSMETEOROLÓGIA

Frontmentes, de közel sem zavartalan időre van kilátásunk kedd estig. Tőlünk nem is olyan messze, délnyugatra ismét egy kisméretű ciklon képződik. Ennek hatására az ország déli tájain ma (hétfőn) délutántól holnap (kedden) délelőttig melegfront jellegű hatással kell számolni. Ez az érzékenyeknél fejfájást, esetleg migrént, valamint ingerlékenységet és nyugtalan alvást okozhat. Északkeleti vidékeinken ezzel szemben csak kedden napközben válik valamelyest érezhetővé a ciklon hatása: aluszékonyság, lassúság lehet a következménye. Frissülést a szabadban végzett mozgás hozhat.
Északnyugaton a sok és vastag felhő, az eső, az egyre jobban erősödő szél kellemetlen közérzetet okozhat, front hatásával azonban ott nem kell számolni.


KÖZLEKEDÉSMETEOROLÓGIA

A keleti-északkeleti országrészben legfeljebb a néha megerősödő szél, valamint az elszórt záporok okozhatnak kellemetlenséget az útonlévőknek. Nyugaton azonban gyakran lesz eső, zápor (délnyugaton néhol zivatar). Ott tovább erősödik, sőt délkeletiről északira is fordul a szél.

A LEGALACSONYABB ÉJSZAKAI HŐMÉRSÉKLET: 6, 11 fok között,
A LEGMAGASABB NAPPALI HŐMÉRSÉKLET: 13, 18 fok között várható.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.