Lágy lírájú képek

droszler | 2004. április 23 23:08:49 | körmendi hírek |
Jámbori Tamás fotókiállítása

Jámbori Tamás rajztanár fotóiból nyílt kiállítás április 21-én a körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium galériájában. A május 11-ig megtekinthető kiállítást Sodics László rajztanár nyitotta meg.
Sodics Tanár úr többek között arról emlékezett meg, hogy osztályfőnöke volt Jámbori Tamásnak a Somogyi Béla Általános Iskolában. Ez egy nagyon jó osztály volt, ketten végezték el a diákok közül a képzőművészeti egyetemet, és ketten lettek rajztanárok. A halk szavú, mélyen érző és gondolkodó diák a gimnáziumban kezdett kinyílni. A középiskolás évek végén tagja volt öt évig egy továbbtanulásra felkészítő szakmai műhelynek, de az igazi kiteljesedést természetesen a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola évei jelentették számára. Közben mélyebben megismerkedett a számítástechnikával is. Tanítási gyakorlatát is a Somogyi Béla Általános Iskolában végezte, ahol ugyancsak Sodics László volt a mentora, ma pedig kollégák.
A fotózás fiatal művészeti ág, és a téma a közhely megállapításával ellentétben nem hever az utcán, úgy kell készülni a pillanatra, mint szerelmesnek a randevúra. Persze, semmi sem a terveknek megfelelően sikerül, de ettől lesz még felemelőbb a pillanat. Az örökkévalóság ezen villanásnyi meglétét láthatja a közönség a képeken, melyek lágy lírája betölti a kiállítási teret, és embert szerető és simogató technikai bravúrjaik ünnepivé szépítik hétköznapjainkat.
Jámbori Tamás a Körmendi Figyelő és a Körmendi Híradó fotósa, a Városi TV filmvágója, helyi kiadványokban láthatók grafikái, fényképei, borítótervei. A Körmend várossá avatásának 25. évfordulójára készült két kiállítás is nagyrészt az ő fotóinak felhasználásával készült.

Cst
Rábavidék


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.