EU köszöntő

droszler | 2004. május 01 20:06:46 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !

Itt van Európa


Az Európai csatlakozást köszöntő programok a Városházán kezdődtek Körmenden április 30-án, ahol Bebes István polgármester nyitotta meg az Európai Parlamentet és működését bemutató kiállítást.
A Gyermekkönyvtárban a "Barátaink a tulipánok földjéről" címmel tartottak játszóházat, a Könyvtárban az érdeklődők a Városi Televízió Körmend holland és német testvérvárosaiban forgatott filmjét vetítette le, majd a város honlapjának szerkesztőivel tartott fórumra került sor.
A főtéren 16 órától folyamatosan zenés műsorokkal szórakoztatták az érdeklődőket.

Kattintson a képere !
Éjfél után Szabó Ferenc alpolgármester ünnepi köszöntője után felvonták a magyar, a város, majd az Európai Unió zászlaját. Az ünnepi programot tűzijáték és utcabál zárta.







Kattintson a képere !Május elsején 08.30-kor "Sporttal az EU-ba" címmel kerékpártúrára került sor. Mintegy 100 körmendi kerekes kelt útra Pinkamindszenten kersztül Güssingbe. Az eddig "jeles" ünnepek alkalmával megnyitott határátkelőt ünnepélyesen átadták az Európai Unió polgárai előtt. Mostantól reggel 7 órától 19 óráig lehet igénybe venni a pinkamindszenti határátkelőt.

(Pinkamintszent és Sterm közötti útból mintegy 5 kilométeres szakaszt jelenleg még építenek s az apró kőzuzalékos útfelület nem igazán kerékpározásra való! Az útszakasz átadási időpontja 2004. október.)

Güssingben a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes műsora után Peter Vadasz Güssing és Bebes István Körmend polgármesterének köszöntöi hangzottak el.
A túrázók megtekintették a várat és a Batthyány emlékhelyeket is.

A rendezvényekről fotók a képgalériában >>EU köszöntő<< >>Kerékpárral az EU-ba<<


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.