Pártcsaták közben is gyógyítanak

droszler | 2004. május 07 13:47:05 | körmendi hírek |
Mikola István volt egészségügyi miniszter egy kereskedelmi rádióban elmarasztalta a körmendi önkormányzati testületet azért, amiért június 1-jétől magánkézbe adta a kórház működtetését.
Bebes István, Körmend fideszes polgármestere viszont úgy vélte, jó lenne, ha kikerülne a pártcsatározások alól a körmendi kórház ügye. Lapunknak megerősítette, hogy nekik a betegek érdekeit és a dolgozókét kellett figyelembe venni. Valamit tenni kellett - mondta-, hiszen a városban és környékén 60 ezer ellátottról és 237 munkahelyről van szó, valamint arról, hogy elégtelen az OEP-finanszírozás. A második parlamenti ciklusát fideszes képviselőként töltő Bebes István hozzátette, arra számít, hogy pártjában megértik a problémát, azt, hogy. meg kellett oldani a kórház működtetését. A modellkísérletre az országban elsőként vállalkozó városi közkórház működtetésének magánkézbe adásáról a keretszerződést egy hónappát korábban, március végén írták alá, arról pénzszűke miatt döntött a Körmendi Polgári Összefogás vezette önkormányzat.
Mikola István nyilatkozatának előzménye, hogy Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke szerdán levélben üdvözölte Körmend polgármesterét, amiért "a hazai önkormányzatok közül elsőként látott hozzá a magyar egészségügy újjáélesztéséhez", ami csak magántőke bevonásával biztosítható.
A Fidesz nemzeti petíciójában ugyanakkor az szerepel, hogy állítsák le a kórház-privatizációt. Az ellenzéki párt országos választmányának az egészségügyről hozott április végi határozata pedig így fogalmaz: "a Fidesz elutasítja azokat a törekvéseket, amelyek az egészségügyi intézmények racionalizálásának, működtetésük átruházásának jogcímén lényegében azok magán rézbe adását célozzák".

Ferenczi Krisztina

Népszava


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.