Konferencia a közművelődésről

droszler | 2004. március 19 19:42:21 | kultúra |
Országos közművelődési konferenciasorozat első állomásaként Vasvár adott helyet annak a Magyar Művelődési Intézet által szervezett fórumsorozatnak, melyben a kistelepülési, kistáji közművelődési munka megújításáról ejtettek szót közművelődési, önkormányzati szakemberek és civil szervezetek képviselői.
A vidékváros relációban vizsgált közművelődési formák megvitatása kapcsán megfogalmazódott, hogy az egykori, úgynevezett területi módszertani munka és tanácsadás hiányzik a mostani közművelődési gyakorlatból, pedig ez fontos eleme volt a helyi közművelődésnek. A módszertani segítség nem a város részéről való beavatkozást jelentette egykor a falu életébe, hanem inkább a kölcsönösség jegyében zajlott a kis- és nagytelepülések között, jelezve azok egymásra utaltságát és egyben fontos információs bázis volt.
A konferencia két napja belső szakmai tanácskozásokkal, a hegyháti kistérség bejárásával és a tapasztalatok összegzésével telt. A konferencia résztvevői egyebek mellett Zalából, Győr-Moson-Sopron és Vas megyéből érkeztek.

pam

Rábavidék


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.