Dühös munkások a kastély udvarán

droszler | 2004. május 11 23:12:49 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !
Végleg oda pénz?

Továbbra sem kaptak fizetést azok a dolgozók, akikkel márciusban kötött munkaszerződést a Szeleste 2001. Kft. A segédmunkások több hónapig végeztek kemény fizikai munkát a magáncég megbízásából, de ezidáig még egyetlen fillért sem kaptak. Hatvannégy dolgozónak összesen több mint 6 millió forinttal tartozik a Kft, melynek vezetői a bérkifizetés teljesítésének utolsó határidejét május 11-ében határozták meg, s délelőtt tíz órára hívták össze a munkásokat a kastély udvarára. Fél kettőkor még nem volt előremozdulás a kifizetések ügyében, s 15-20 fő várta egyre ingerültebben az ügyvezetőt, Györey Zsoltot, és a több hónapja ki nem fizetett bérét.
Horváth Istvánné március közepe óta dolgozott a kastélyban, s elmondta, hogy rajta kívül családjából még ketten, fia és férje is a pórul járt munkások között vannak. Hozzátette, nagyon hiányzik a családi kasszából az a közel 300.000 Ft, melynek kifizetésében már nem is bíznak igazán, így kölcsönt sem mernek kérni senkitől, hiszen bizonytalan, hogy vissza tudják-e adni. "Ha nem kapunk mielőbb bért, kénytelenek leszünk segélyért fordulni az önkormányzathoz, hiszen szükségünk van a pénzre. Jelenleg egyetlen biztos bevételünk van, a családi pótlék, mely mindössze 4900 Ft-ot jelent"- mondta az elkeseredett asszony.

Kattintson a képere !


Dr. Gyimesi József, Körmend város jogi képviselője elmondta, hogy csütörtökön tíz órakor tanácsadást tartanak a munkásoknak, s ellenőrzik a munkaszerződések hitelességét is.

Tóth Judit


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.