Simicskó Szentgotthárdon

droszler | 2004. május 26 19:42:23 | Választás 2004 |
Erkölcsi, morális értelemben összeomlottak az amerikaiak és szövetségeseik iraki politikája. - jelentette ki Simicskó István, a Fidesz országgyűlési képviselője ma este Szentgotthárdon. A politikus a terrorizmus elleni küzdelemről, a magyar katonák iraki szerepvállalásáról fejtette ki pártja álláspontját egy lakossági fórumon.

Simicskó István szerint a terroristák ellen nem lehet erős hadsereggel, bűnösnek vélt országok elleni háborúval küzdeni. A legnagyobb ellenzéki párt szakpolitikusa úgy vélte, a terrorfenyegetettség felderítése, felszámolása a rendőrség feladata, ezzel nem indokolható sem az afganisztáni, sem az iraki háború. Szavai szerint az Irak elleni támadás indokai hamisnak bizonyultak, sem terroristákat, sem tömegpusztító fegyvereket nem találtak a közel-keleti országban, a diktatúra alóli felszabadítás, az emberi jogokat és demokráciát megteremtő szándék pedig megbukott az arab foglyok elleni brutális cselekedetek tükrében.
A Fidesz álláspontja szerint június 30-ig a ENSZ-nek kell átvennie az iraki békefenntartó feladatokat, ellenkező esetben a 300 fős magyar katonai kontingenst azonnal haza kell rendelni.- jelentette ki Simicskó István ma este egy szentgotthárdi fórumon.

Szilágyi József


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.