Doszpot Péter Szombathelyen kampányolt

droszler | 2004. május 27 02:14:30 | Választás 2004 |
Rendhagyó helyszínen, az egyik főtéri étterem teraszán találkozott a sajtó képviselőivel és a helyiekkel Doszpot Péter és Dávid Gyula, az MSZP két országgyűlési képviselője Szombathelyen. Mint a két politikus elmondta, tapasztalatokat gyűjtenek arról, hogy miként él ma a vidék Magyarországa, emellett pártjuk uniós parlamenti listáját népszerűsítik.

A látogatás azt a célt is szolgálja, hogy a képviselők erősítsék Dr. Nemény András kampányát, hiszen Szombathely egyik választókörzetben az uniós parlamenti voksolással egyidőben képviselőválasztásra is sor kerül. Emellett - ahogy a politikusok fogalmaztak - tapasztalatokat gyűjtenek arról, hogyan él ma a vidék Magyarországa.

Dávid Gyula országgyűlési képviselő, MSZP

"Úgy gondoljuk, hogy sokkal fontosabb, hogy az egész országról legyen egy áttekintésünk, egy képünk, és ezt a fajta közös képet, vagy ennek az eredőjét tudjuk képviselni a parlamentben."

Doszpot Péter egykori rendőrként és a Parlament Rendészeti Bizottságának alelnökeként megnyugtatónak tartotta, hogy a vasi megyeszékhely főtere biztonsági kamerákkal van ellátva. A képviselők sajtótájékoztatóján szóba került, hogy a vámosok, majd később a határőrök belső határokról való levonulásával gyarapodnak a térség rendőreinek feladatai.

Doszpot Péter országgyűlési képviselő, MSZP

"Azt tudni kell, hogy a Vám- és Pénzügyőrség és a Határőrség is kap olyan lehetőséget, amit mélységi felderítésnek, mélységi ellenőrzésnek hívunk. Azért ez mindenképpen könnyíteni fog azon a munkán, ami esetleg a rendőrökre hárulna."

Doszpot Péter személyes kérdésre válaszolva elmondta, hogy a gyilkossági nyomozói munka néha hiányzik neki, de az a közeg nem, amit a politikusi feladataiért otthagyott, ezért nem bánta meg korábbi döntését.

Németh Zsolt

Forrás: Pro-28 Stúdió


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.