"Különösen veszélyes hely" a fővárosban

droszler | 2004. május 28 08:34:30 | közérdekü |
Sárga színű, "különösen veszélyes hely" burkolati jel került felfestésre kísérleti jelleggel május 26-án éjszaka a Budapest I., Alagút utca - Attila út kereszteződésében.

Az intézkedés azért vált szükségessé, mert a főváros jelentősebb kereszteződéseiben a gépjárművezetők járműveikkel a forgalomirányító fényjelző készülék zöld jelzésénél akkor is behajtanak az útkereszteződébe, ha azt - forgalmi torlódás miatt - a zöld fényjelzés tartama alatt előreláthatólag elhagyni nem tudják.

A szabálytalankodók ezzel a cselekményükkel megszegik a KRESZ 9. § (7) bekezdésében foglaltakat, jelentősen csökkentik a kereszteződések áteresztő képességét, tovább növelve a forgalmi torlódást.

A felfestett burkolati jel optikai segítséget nyújt a járművezetők részére a szabályok betartásában, és egyértelművé teszi a rendőri intézkedést.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2004. május 28-tól 2004. június 4-ig a fenti szabály megsértőit figyelmezteti. A türelmi időszak lejárta után a rendőri intézkedés során figyelmeztetést, helyszíni bírságot, illetve szabálysértési feljelentést kezdeményez. Az említett cselekmény enyhébb esetben 30 000 forint, kirívó esetben 50 000 forint pénzbírsággal sújtható.

A kísérleti időszak lejárta után Budapest további kereszteződéseiben várható ennek a forgalomtechnikai jelzésnek a telepítése. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tisztelettel kéri a járművezetőktől a jogkövető magatartást, ezzel is segítve Budapest közlekedési helyzetének javítását.

forrás: www.ma.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.