Fogadalmat tettek a cserkészek

droszler | 2004. május 29 11:01:06 | körmendi hírek |
Megtartották hagyományos fogadalomtételi ünnepségüket a cserkészek. Három őrs sorakozott föl a zászlók előtt, háromféle nyakkendővel a nyakukban. Voltak, akik először köthették ezt föl, voltak, akik a sárgát (kiscserkészt) cserélték le zöldre, és a "szürke" roverok is ott voltak szüleik és az öregcserkészek kíséretében.
A kiscserkészek ígérettételét a cserkészek fogadalma követte, miután meghallgatták egy öregcserkészük intő szavait. Az ünnepet kemény próbázások előzték, melyekre egész évben készülni kellett és több lépcsőből álltak. Utravalónak Bi. Pi. egy mondatát hallhatták az új fogadalmasok: "A cserkészet nemcsak szórakozás, hanem sokat követel is tőletek, és
én tudom, hogy bízhatom bennetek: mindent meg fogtok tenni, amit csak tudtok, hogy megtartsátok cserkészfogadalmatokat."
A hivatalos részt íjászbemutató követte a körmendi íjászegyesület jóvoltából. A gyerekek ki is próbálhatták ezt az ősi "foglalkozást". Annál is nagyobb öröm ez, mert a Magyar Cserkészszövetség felvette a meglévő szakágak közé a többi között az íjászatot és a Máltai/Johannita szolgálatot, ezzel is színesítve az amúgy sem egyhangú cserkészéletet.
Kötetlen beszélgetés, szalonnasütés, grillezés zárta a napot. Ünnepünket megtisztelte Szabó Ferenc alpolgármester is, aki egyben a fenntartó testület elnöke is.

Kóta Marianna
Rábavidék


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.