Beköltöztek a szociális központba

droszler | 2004. május 29 11:21:06 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !
Kitárta kapuit az új egészségügyi intézmény Körmenden

1999 októberében tartott kihelyezett ülést a körmendi önkormányzat a Kossuth L. utcai Öregek Otthonában. Már itt felvetődött, hogy a gondozóházi forma kialakítása mellett szükség lenne egy, a kor követelményeinek megfelelő szociális központ létrehozására. A gondolatot sok-sok megbeszélés, egyeztetés, tervezés követte, majd a közelmúltban a megvalósítás koronázta a törekvéseket.
A Thököly utca 46-os számú emeletes épület rendbetételével, funkcionális átalakításával és korszerűsítésével elkészült a Szociális Szolgáltató és Információs Központ. A munkálatok generálkivitelezője az őriszentpéteri Kékedi Kft. volt. A fogyatékosok és szenvedélybetegek támogatására és épületfelújításra az önkormányzatnak mintegy 30 millió, a személyszállítás megoldásához 477 ezer 800, berendezésre pedig 3 millió forintot sikerült nyernie. A közelmúltban szorgoskodás, takarítás, berendezkedés volt tapasztalható a szépen rendbehozott épületben. Költözködtek az egészségügy érintett szakterületein és a szociális téren dolgozók, ki-ki elfoglalta a számára kijelölt helyiségeket.
A pincerészben még folyamatban volt a sportterem kialakítása, az udvaron pedig a terület rendezése. Az emeleti részen került elhelyezésre a Hunyadi útról átköltöztetett Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, valamint a régi városháza emeleti részéről áthozott Mentálhigiénés Csoport és az Alkoholellenes Klub is. Megtudtuk, hogy az új egészségügyi intézmény avatását június 3-án délelőtt 11 órára tervezik az egészségügyi tárca államtitkárának, Göncz Kingának közreműködésével.

tól
Rábavidék


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.