42 milliárd forintot biztosít az Európai Unió a schengeni normák teljesítésére

droszler | 2004. május 29 10:02:06 | körmendi hírek |
A Körmendi Rendészeti Középiskola a hazai határrendészeti képzés központjává válik, és később rendőröket is képeznek majd a Rába partján - mondta Pál Tibor Körmenden. A Belügyminisztérium államtitkára azt is elmondta, hogy hazánk 42 milliárd forintos támogatást kap ahhoz, hogy 2007 elején csatlakozhasson a schengeni biztonsági rendszerhez.

136 millió euró, azaz mintegy 42 milliárd forintos uniós keret áll hazánk rendelkezésére ahhoz, hogy elvégezze azokat a fejlesztéseket, amelyek biztosíthatják a schengeni csatlakozás feltételeinek teljesítését.

Pál Tibor politikai államtitkár, Belügyminisztérium

"Eszközfejlesztést lehet ebből végrehajtani, csapatmozgásokhoz lehet vásárolni gépkocsikat, buszokat, műszereket lehet vásárolni, és van egy hatalmas számítástechnikai fejlesztés."

Mint az államtitkár elmondta, 2006-ra ez a rendszer ki fog épülni, és ha megfelelően működik, akkor 2007 elején megtörténhet a tényleges schengeni csatlakozás. Pál Tibor meglátogatta a Körmendi Rendészeti Szakközépiskolát, amelynek jövőjéről további biztató hírekkel szolgált.

Dr. Stipkovits Ferenc, Vas Megye Önkormányzatának oktatási tanácsnoka, körmendi városi képviselő

"A Körmendi Rendészeti Szakközépiskola nem egy szimpla képzőintézmény lesz, hanem a határrendészeti képzés szakmai központja. Tulajdonképpen ez azért jó hír, mert az intézménynek elismerték a szakmai tevékenységét, és továbbra is számítanak a munkájára."

Annál is inkább, mert mint elhangzott, a későbbiekben a határrendészek mellett rendőröket is képeznek majd Körmenden. Pál Tibor azt is elmondta, hogy a Belügyminisztérium nyitott a körmendi köztemető sürgető bővítése ügyében, amit csak a tárca tulajdonában lévő terület felé tud elvégezni a város. Az államtitkár szerint hamarosan megtörténhet a tulajdonosváltás.

Németh Zsolt

Forrás: Pro-28 Stúdió


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.