NCA pályázati felhívás

droszler | 2004. június 01 10:20:45 | közérdekü |
KÖZLEMÉNY

A Nemzeti Civil Alapprogram szakmai kollégiumai a mai napon - működésük során első ízben - pályázatokat írtak ki közhasznú, illetve kiemelkedően közhasznú minősítéssel rendelkező civil szervezetek számára.

A pályázatok alapján a kiírásban szereplő feltételeknek megfelelő társadalmi szervezetek és alapítványok szakmai tevékenységeik, programjaik támogatásához nyerhetnek hozzájárulást, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Az NCA három szakmai kollégiuma (Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégium; a Civil Önszerveződés, Szakmai és Területi Együttműködés Kollégiuma; valamint a Nemzetközi Civil Kapcsolatok és Európai Integráció Kollégiuma) által meghirdetett pályázatokra a pályamunkák benyújtási határideje: 2004. július 1-e.

A pályázati felhívások megjelentek a Magyar Nemzet és a Népszabadság országos napilapok mai számaiban, a civil szakmai sajtóban; elektronikus formában a http://www.nca.hu internetes oldalon, továbbá a http://www.allamkincstar.gov.hu honlapról is letölthető a dokumentáció; valamint felvilágosítás kérhető a 06-80/204-453-as ingyenesen hívható zöld számon is.

Az érdeklődők számára a pályázati anyag személyesen is beszerezhető - az NCA kezelőszervénél - a Magyar Államkincstár Támogatásokat Kezelő Főosztályán (1054 Budapest, Hold u. 4.), valamint a megyei Civil Szolgáltató Központokban.


Nemzeti Civil Alapprogram Tanácsa

Miniszteri Titkárság

A NEMZETI CIVIL ALAPPROGRAM

ORSZÁGOS HATÓKÖRŰ CIVIL SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁNAK KOLLÉGIUMA

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Nemzeti Civil Alapprogram Országos hatókörű civil szervezetek támogatásának Kollégiuma a Nemzeti Civil Alapprogramról szóló 2003. évi L. törvény (NCA törvény) 5. § (1) bekezdése értelmében az alábbiak szerint pályázatot hirdet.

A pályázat célja:

A jelen pályázat a civil társadalom erősítését, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítését célozza. A pályázat célja az országos hatókörű civil szervezetek működéséhez való hozzájárulás.

A pályázók köre:

Mindazon társadalmi szervezetek, vagy alapítványok, amelyeket a bíróság 2003. január 1-jét megelőzően nyilvántartásba vett és az alapszabályuknak, illetve alapító okiratuknak megfelelő tevékenységüket ténylegesen folytatják, és amelyek a NCA törvény 14.§ f) pontja szerint országos hatókörrel működnek (létesítő okiratuk szerinti tevékenységüket bizonyítottan legalább hét megyére kiterjedő hatókörrel végzik).

A tevékenységét nem országos hatókörrel végző civil szervezet csak a székhelye szerint illetékes regionális kollégiumtól kaphat működési támogatást!

Nem pályázhatnak:

Azon civil szervezetek, amelyek az NCA törvény, illetve a végrehajtásáról szóló 160/2003. (X.7.) Korm. rendelet szerint nem jogosultak az Alapprogram működési támogatásának igénybevételére.

Támogatható célok:

A civil szervezetek működési, és a működéséhez kapcsolódó 2004. január1-től, 2004. december 31-ig terjedő időszak kiadásai és ráfordításai, a pályázati kiírásban foglaltak szerint.

Felosztható keret:

1.360.000.000.-Ft

Támogatás mértéke:

A támogatások a pályázó szervezet elmúlt évi teljes ráfordításainak az általa nyújtott támogatások összegével csökkentett adatának figyelembevételével kerülnek meghatározásra. Egy szervezet egy évben összesen legfeljebb 7 millió forint működési támogatást kaphat, a pályázati útmutatóban rögzítettek szerint.

Támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás

A pályázat benyújtásának határideje: 2004. június 21.

A pályázat benyújtásának helye, a pályázattal kapcsolatos információk:

Magyar Államkincstár Fővárosi Területi Igazgatóság Állampénztári Iroda Pályázatos Támogatási Osztály

1139 Budapest, Váci út 71.

Telefonszám: 452-88-52

A részletes pályázati anyag letölthető: a www.nca.hu, illetve a www.allamkincstar.gov.hu honlapról.

A részletes pályázati anyagok beszerezhetők továbbá: Személyesen a fent megnevezett Állampénztári Irodától, illetve telefonos, vagy levélben történő kérésre azt az igénylő részére postázzák.



Budapest, 2004. május 20.



NCA Országos hatókörű civil szervezetek támogatásának Kollégiuma




  · Korábban megjelent híreink a témában:

     · Nemzeti Civil Alapprogram pályázati felhívás  2004. május 20 19:53:37



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.