Orbán Viktor Sárváron

droszler | 2004. június 02 03:53:57 | Választás 2004 |
Orbán Viktor szerint a Nemzeti Petíció megvalósítása nem hogy plusz költségeket jelentene az országnak, de javítaná az emberek életkörülményeit. A Fidesz elnöke Sárváron beszélt erről, egy kormányzati körökből származó állítást cáfolva, mely szerint több mint 500 milliárdba kerülne, ha megvalósulnának a petícióban megfogalmazottak.

A polgári kormány bármely tagjának öröm Sárvárra érkezni, mert itt jelentős fejlesztések indultak el vagy valósultak meg a Széchenyi Terv támogatásával, de azon kívül is - mondta Orbán Viktor. Rövid sajtótájékoztatóján a pártelnök válaszolt arra a kormánypárti felvetésre, amely szerint a Fidesz Nemzeti Petíciójának megvalósítása több mint 500 milliárdjába kerülne az országnak.

Orbán Viktor elnök, Fidesz MPSZ

"A petíció megvalósítása nem megszorításokat eredményez, hanem javítja az emberek életkörülményeit. Ezért ha a kormány azokat végre szeretné hajtani, azt mi örömmel fogjuk támogatni, ezért is gyűjtöttük össze azt a több mint egymilliónyi aláírást."

Orbán Viktor elmondta: Bízik abban, hogy ennyi ember feje fölött nem lehet átlépni, és örülnek annak, ha a kormány vitatkozik a petícióról. De a vitának nem a sajtó, hanem a Parlament lenne a méltó helye, ezért a korábban elutasított határozati javaslatuk helyett külön törvényjavaslatokkal kívánják érvényesíteni a petícióban megfogalmazott céljaikat.

Németh Zsolt



Forrás: Pro-28 Stúdió


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.