Normálisan működő országot akarnak

droszler | 2004. június 07 18:05:35 | Választás 2004 |
Kattintson a képere !
MDF választási gyűlés Körmenden

Dr. Gémesi György, a Magyar Demokrata Fórum alelnöke és kampányfőnöke, valamint Németh Zsolt vasvári polgármester, országgyűlési képviselő tartotta közösen a párt vasi kampányzáróját június 6-án este a körmendi Városi Színházteremben. Németh Zsolt egyébként az egyetlen politikus, aki megyénkből került parlamenti párt európai parlamenti választási listájára.

Először ő köszöntötte a megjelenteket, majd az MDF választási jelmondatára utalva - "A normális Magyarországért" -, elmondta, hogy egy normálisan működő országban nem fordulhatna elő, hogy egy használhatatlan határátkelőt avassanak fel, mint az e napon Pinkamindszenten történt. A magyar oldalon ugyanis még nem készült el a határátkelőhöz vezető út.
Dr. Gémesi György beszéde elején is azt hangsúlyozta, hogy hazánkban normálisak az emberek, viszont abnormálisak sok esetben a közállapotok. Példaként említette, hogy minden hatalomra kerülő politikai erő elkezd babrálni a közoktatási törvénnyel, másrészt évek óta két párt gyilkos harca folyik a hatalom megszerzéséért. Az MDF már korábban kezdeményezte egy ú.n. nemzeti minimum megfogalmazását, amely tartalmazná azokat az alapvető kérdéseket, amelyekben megállapodhatnának a pártok. Az elmúlt két évben 150 óvodát és iskolát zártak be az országban, mivel sajnos az oktatási intézmények sorsát financiális kérdések határozzák meg. Az MDF 2006-ig komoly szakmai anyagot kíván kidolgozni az agrárium, a kis- és közepes nagyságú településekkel, valamint a kis iskolákkal kapcsolatban. Az MDF az egyetlen párt, amelyik 1990 óta nem változtatott értékrendjén. "Voltunk a csúcson, megjártuk a poklot, küzdünk a jelenlegi helyzettel." - mondotta. Programjuk tartalmazza a hazai termékek és a hazai munkahelyek védelmét. A társadalmi igazságosság elvének megvalósításához keresztény szociális elvek alapján kínálnak megoldási javaslatokat. Minden országot az infláció mértéke, a korrupció nagysága és a közbiztonság alapján ítélnek meg. Ezen a három területen is sürgős változások szükségesek, mert így nem kerülünk jó helyzetbe az Európai Unióban. Az iraki háború kapcsán kijelentette, hogy a magyar katonákat sürgősen haza kell rendelni onnan. A körmendi kastély további sorsának alakulását kedvezően befolyásolná véleménye szerint, ha létrejönne egy kht. a kastély felújításához.
Befejezésül ő is és Németh Zsolt is kérdésekre válaszolt.

Cst


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.